Zondag 5 augustus eerste officiële Handbikewedstrijd op parkoers van BRC

Het parkoers van BRC Kennemerland is zondag voor de eerste keer het domein van de beste handbikers van Nederand. Bij de Beverwijkse club vindt de zevende wedstrijd van de Nederlandse Handbike Cup plaats.

De wedstrijd wordt georganiseerd door BRC Kennemerland in samenwerking met Handbike Team Noord-Holland. Die groep heeft zich vorig jaar aangesloten bij BRC. Ze trainen elke week op het parkoers en kwamen met het idee om een koers te organiseren.

In totaal zullen er rond de 25 handbikers starten in verschillende categorieën. BRC- en Handbike Team Noord-Holland-lid Dave Versluis doet zelf ook mee. Hij weet nog niet wat voor wedstrijd hij kan verwachten, vertelt hij tegen het Noordhollands Dagblad. ,,Ik denk dat er rond de 30 kilometer per uur wordt gereden door de handbikers, maar dat kan ook iets langzamer zijn, omdat er hoogteverschil zit in het parkoers. Normaal vormen zich na de start verschillende groepen, die zullen strijden voor de overwinning. Er zijn in totaal vijf klasses, van H1 tot en met H5. Waarin je bent ingedeeld bent hangt af van je handicap.’’

De wedstrijd begint zondag om 13 uur en duurt tot 14 uur.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter