Ton Scholten Recreantencompetitie

Elke maandagavond is er een Ton Scholten Recreantencompetitie. Een leuke koers voor renners met een start- of sportklasse licentie. De wedstrijd is op instapniveau, zodat ook renners met minder wedstrijdervaring of een hogere leeftijd lekker kunnen koersen. Alle wedstrijden zijn te vinden op onze kalender. Vragen? We beantwoorden ze graag. BRC Kennemerland is via WhatsApp zeven dagen per week bereikbaar op: 06-42151464

Wanneer?

Vanaf maandag 8 april 2024 tot medio september

Maandagavond – Start om 19.00 uur

Voor wie?

  • De wedstrijd is voor renners met een start- of sportklasse licentie
  • 50+ ers kunnen met alle licenties meedoen
  • Nieuwelingen kunnen meedoen, maar met als doel om ervaring op te doen in het wielerpeloton.

Geneutraliseerde start

Omdat het een wedstrijd is op instapniveau willen we renners laten wennen aan het rijden in een peloton. De eerste drie rondes van de wedstrijd worden daarom geneutraliseerd gereden. De groep blijft bij elkaar en het tempo blijft voor iedereen volgbaar.

Inschrijven

Inschrijven kan voor de wedstrijd op het parcours in de kantine. Het inschrijfgeld bedraagt €2,- voor BRC leden die rijden in clubkleding en €4,- voor overige deelnemers. Zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Als je voor het eerst komt meedoen heb je nodig bij het inschrijven:

  • Je KNWU-licentie
  • het Chip of Transpondernummer (2 letters, 1 streep, 5 cijfers)

Uitslagen

Uitslag op basis van de MYLAPS-transponder.
Zonder transponder of niet goed werkende transponder kunnen we je niet in de uitslag opnemen. Controleer van tevoren of het abonnement van jouw transponder nog geldig is.

Klassement en Prijzen

Tijdens de hele competitie zijn er elke week punten te verdienen voor het klassement. Het klassement wordt wekelijks bijgewerkt en is te vinden op deze pagina.

Ook is er elke week prijzengeld te verdienen in de verschillende categorieën. Aan het einde van de competitie zal de eindstand worden opgemaakt. Ook hieraan is een zeer interessante prijzenpot gekoppeld.