Wintersporten met BRC…

De training op de zaterdagochtend is inmiddels uitgegroeid tot een van de vaste waarden van BRC. Onder aanvoering van wegkaptein Fred Pronk is de opzet bekend: tot Avenhorn en group bij elkaar. Daarna een splitsing tussen ‘kort’ – lang/up tempo.
Het mooie frisse winterweer trok veel renners, goed ingepakt, naar de start aan de Aagtendijk. Fred vanochtend wat streng in zijn openingspraatje vanwege een aantal kleine weeffoutjes de week daarvoor. Met zo’n 18 renners van start. Een mooie groep. Laatkomers hadden pech. In praattempo Assendelft rond richting Graftdijk.

Vlak voor Schermerhorn trapte Bram in het luchtledige. Z’n fraaie nieuwe karretje was toe aan wat onderhoud. Wegwerkers kwamen met WD40 op de proppen wat niet kon voorkomen dat een belletje naar huis nodig was voor een reddingsactie. Door wegwerkzaamheden was de route wat aangepast. Opvallend deze morgen: veel autoverkeer op de doorgaans autoluwe route. En voor wie er oog voor had: het Noord-Hollandse landschap lag er weer prachtig bij.

Bij Avenhorn de vaste stop en splitsing. Een klein groepje verder de noord in. De grootste groep dit keer tegen de wind meer rechtstreeks richting de kachel. Onder aanvoering van veel- en hardrijder Jeroen Visser die wilde voorkomen dat hij de tweede man was die gedwongen naar huis moest bellen voor een reddingsactie (slechte buitenband). Door wat verwarring splitste deze groep zich nog. Maar dat mocht de pret niet drukken. Met een mix van zon en een toenemende koude wind uit het zuidwesten kwam iedereen aan zijn trainingstrekken en was het weer genieten geblazen.
Wordt vervolgd. En wel volgende week: 9 uur bij de ingang van ons parkoers aan de Aagtendijk.

Tot dan!

KJ

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter