Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2023 wedstrijd #2

De Gemeente Beverwijk had zijn best gedaan om het parkoers van BRC aan de Aagtendijk weer op het “Ventoux” -achtige parkoers te doen lijken. Niet alleen was, het allerbelangrijkste, de baan weer gerepareerd maar waren ook de bosschages maar meteen aangepakt. In combinatie met de krachtige en frisse wind van gisteravond was het weer het ouderwetse “Ventoux” parkoers geworden voor de Puncheurs en liefhebbers van de zware koers.

En zwaar was het! Ruim 25 liefhebbers van het BRC-parkoers waren gisteravond op de 2e wedstrijd van de Vuurliniecompetitie afgekomen. Vanaf de start was het koers, een groep van 4 elite en beloften renners gaven meteen gas waardoor veel renners de rol moesten lossen. Bij de Vuurliniecompetitie komt het echter niet alleen aan op winnen maar ook op rekening houden en nadenken over je klassering v.w.b. de competitie en categorie waarin je start. Een wedstrijd in een wedstrijd dus

Bij de categorie 50+, de oude wijze mannen, wist bijvoorbeeld Marcel Hillaert slim mee te koersen met een plukje renners waardoor hij voor de 2e week op rij de winnaar werd in deze categorie. Bij de Sportklasse werd het uiteraard door de omstandigheden een versnipperd veld. Bij het ingaan van de laatste ronde rekende de winnaar van vorige week Rick Bode zich al rijk maar dit keer had hij buiten Stefan Brantjes gerekend die Rick op de streep in een eindsprint klopte. Het mooiste deel van de wedstrijd moest toen nog komen. Met nog drie rondes op de teller reden nog zes man van de Elite en Belofte categorie in een peloton. Van deze 6 waren er nog drie in dezelfde ronde, Lars de Weerd, Tom Jonkmans en Pepijn Veenings. Pepijn liet van de drie bij het ingaan van de laatste ronde zien wat een Puncheur is, met werkelijk een paar machtige aanzetten tegen de Aagtendijk helling(tjes) op kwam hij los van de rest en kwam op de meest fraaie manier voor een wielrenner solo als winnaar over de streep met Tom Jonkmans op gepaste afstand als 2e.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter