Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2022 wedstrijd #8

Een debutant in de Vuurlinie Competitie 2022 ging er in Categorie A, met de winst vandoor. Natuurlijk niet echt een debutant maar wel dit jaar voor het eerst aan de start in de Vuurlinie 2022. Geen Apple computer en niet The Big Apple maar gewoon West Frisiaan Stefan Appelman was de man op de afspraak. Bij het ingaan van de laatste ronde was het overgebleven peloton nog compleet, maar bij het uitkomen van de laatste bocht voor het rechte eind op het DTS parkoers doemde als eerste het West Frisia geel van Stefan Appelman op, met een uiterste kracht inspanning behield hij zijn voorsprong tot op de streep.

In tegenstelling tot vorige week was het gisteren windstil op Sportpark Kalverhoek, waardoor het tot zeker halfweg koers duurde voordat het peloton aan de achterkant renners begon te verliezen. Niet veel later ontstond een sterke kopgroep van 8 man met daarin 2 sportklasserenners. Beide konden dan ook na 1 uur en drie ronden gaan af sprinten voor de overwinning in Categorie B. Marcel de Boer bleef de uitstekend rijdende Richard Bakker daarin voor. Een dikke 1,5 minuut later finishte de overgeblevene van het peloton waaronder dus ook de winnaar van Categorie C (50+) Peter de Koster. Een dikke 15 minuten daarvoor was Categorie D (nieuwelingen) al gefinishte met een banddikte versloeg Thomas Jonker hier Menno Vermaat.

Uitslag wedstrijd 8 Vuurliniecompetitie 2022

Volgende week 8 juni, de negende wedstrijd van de ZWC DTS/BRC Kennemerland Vuurliniecompetitie 2022 op het parkoers Aagtendijk bij BRC in Beverwijk. Start net als deze week om 19.15 uur.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter