Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2022 wedstrijd #7

Het was “Pronkweer” bij de 7e wedstrijd Vuurlinie Competitie 2022.

Gisteravond bij de 7e wedstrijd van de Vuurlinie Competitie 2022 was er op het BRC parkoers (de Mont Ventoux van Noord Holland) vooral veel wind. Er zijn renners die daar juist heel erg blij van worden, hoe zwaarder hoe beter.  Elite renner en routinier Fred Pronk is zo’n renner. Bij het inrijden voor de start al niet te stuiten.

Het advies van de microfonist om in het begin maar even bij elkaar te blijven werd na een ronde al in de “wind” geslagen. Merih Hailemariam, Thomas Krijgsman,  Wouter Lips en natuurlijk Fred Pronk probeerde met elkaar, maar deze ontsnappingen waren geen lang leven beschoren. Na een half uur probeerde Belofte renner Tom Jonkmans het en kreeg, hoe kan het ook anders Fred Pronk mee. Gezamenlijk bouwde zij hun voorspong op tot een kleine minuut. In de eindsprint versloeg Tom zijn twee keer zo oude vluchtmakker Fred.

Het Peloton was inmiddels in 2 stukken uiteengeslagen. Pechvogel van de dag was Nieuweling Thomas Jonker, op een cruciaal moment in de koers reed hij lek. Maar er zit zoals ze dat zeggen een kop op Thomas, bandje verwisselen en na 4 rondjes gewoon weer aansluiten in het peloton en de koers finishen. Grote klasse Thomas! Bij de nieuwelingen won Arne Reenders van HRTC DOK uit Den Helder. Daar leren ze vanaf de jongste jeugd stoempen tegen de wind.

Bij de Sportklasse ging de winst naar de sterk rijdende Wouter Breedt Bruijn die op de meet nog even verschalkt werd door 50+ renner Rene Nap, die door deze winst de kop overneemt in het 50+ klassement.

En eigenlijk waren er alleen maar winnaars, de meeste door de zware omstandigheden volkomen uitgewoond. Maar na een kort herstel in het clubgebouw gewoon op de fiets weer naar huis. Noem dat maar eens geen goede woensdagavond training.

Uitslag wedstrijd 7 Vuurliniecompetitie 2022

De Competitiestand na 7 wedstrijden geeft aan dat het al ongemeen spannend is. Het grote rekenen en het sluiten van combines kan gaan beginnen de komende weken

Tussenstand Vuurliniecompetitie 2022

Volgende week 1 juni, de achtste wedstrijd van de DTS/BRC Vuurliniecompetitie 2022 bij DTS op Sportpark Kalverhoek. Start net als deze week om 19.15 uur. Het online inschrijfformulier volgt z.s.m. online

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter