Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2022 wedstrijd #4

41 inschrijvingen en een mooie voorjaarsavond… zie daar de ingrediënten voor een wederom geslaagde wedstrijd van de Vuurliniecompetitie 2022.

Op het snelle en veilige parkoers van ZWC DTS waren gelukkig nu ook een aantal ZWC DTS Sportklasse renners vertegenwoordigt en uit hun winterslaap ontwaakt. Nog mooier is de toename aan deelnemers in de dit jaar nieuwe categorie 50+. Als we ons niet vergissen gaat dit een spannende competitie worden. Los natuurlijk van het plezier die de mannen renners uitstraalden. René Nap was voor de 2e keer op rij de winnaar in deze categorie.

Na zijn 2e plaats van vorige week was Thomas Krijgsman nu in de sprint bij de Categorie A de snelste van de dag van de 6 koplopers. Jelmer Asjes was ook onderdeel van die kopgroep en finishte als 1e bij de Sportklasse. De Generaal had er zin in en liet nog even zien dat hij het wielrennen absoluut nog niet verleerd is en reed na de finish maar gewoon verder met de koplopers om dus gelijk met hen te finishen. Merih Hailemariam werd 2e in deze categorie en verstevigde en passant zijn koppositie in de competitie.

In de oorspronkelijke kopgroep van 7 (met Jelmer) waren ook heel goed 2 nieuwelingen (Categorie D) mee gesprongen, Menno Vermaat en Thomas Jonker. Bij de sprint liet Thomas zien een enorme progressie te hebben gemaakt t.o.v. vorig jaar. Met een machtige eindsprint gaf hij Menno geen kans.

Uitslag wedstrijd #4 Vuurliniecompetitie

Na 4 wedstrijden gaat de Competitie stand ook langzaam vorm krijgen. Bij de sportklasse voert dus Merih Hailemariam trots de ranglijst aan en houd voorlopig Bas de Lange en Pieter Oosters achter zich. Bij de 50+ is het spannend. Richard van der Veekens voert nog steeds de ranglijst aan maar vooral René Nap komt er met rasse schreden aan. Ook bij de Nieuwelingen en dames is het spannend Menno Vermaat staat hier bovenaan gevolgd door Thomas Jonker en Collin Westbroek. Ook in Categorie A een felle strijd om de hoogste plaatsen. Thomas Krijgsman komt er aan maar zal nog wel aan de bak moeten om BRC’ers Fred Pronk en Bruno van Beek te passeren

Tussenstand Vuurliniecompetitie 2022

 

Volgende week 27 april is het Koningsdag en dus geen Vuurliniewedstrijd. De woensdag daaropvolgend 4 mei is het de avond van dodenherdenking en dus al helemaal geen Vuurliniewedstrijd. De vijfde wedstrijd van de DTS/BRC Vuurliniecompetitie 2022 bij BRC in Beverwijk is op 11 mei. Start 19.00 uur. Het online inschrijfformulier volgt z.s.m. online

 

 

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter