Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2022 wedstrijd #3

Onder uitstekende koersomstandigheden is gisteren bij BRC in Beverwijk de 3e wedstrijd van de Vuurliniecompetitie 2022 verreden. Met ongeveer 35 renners en 1 rensters uit Leiden werd het peloton om 19.00 uur van start geschoten. Het peloton was min of meer mooi gelijk verdeeld over de 4 categorieën waardoor je de door jury zo gewenste wedstrijd in een wedstrijd kon zien ontstaan. In de A categorie (Elite/Beloften en junioren) bleef het peloton bij elkaar tot de laatste ronde. In de eindsprint leek Binck Burger te vroeg de sprint te zijn aangegaan maar het lukte hem alsnog nipt om 1e jaars junior Thomas Krijgsman en Fred Pronk voor te blijven.

Als eerste sprintte na 50 minuten en drie rondes Categorie D (nieuwelingen en dames) af. Menno Vermaat en Lukas Vries zaten keurig in het peloton verscholen waarbij Menno in de sprint veruit de snelste was. Vervolgens was het na 60 minuten en drie ronden de beurt aan de Categorie B (Sportklasse) en Categorie C (50+). De sprint bij de Sportklasse werd gewonnen door Wouter Lips. Terwijl René Nap bij de 50+ aan het langste eind trok.

Bij alle categorieën zag je ook al renners met een schuin oog naar de competitiestand kijken om daarmee hun directe concurrent in de gaten te houden. Een wedstrijd in een wedstrijd in een wedstrijd als het ware.

Uitslag vuurliniewedstrijd #3
Tussenstand Vuurliniecompetitie 2022

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter