Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2022 wedstrijd #16

Waar bij BRC de schapen grazen rond de baan staan er sinds jaar en dag paarden langs het parkoers bij DTS. Een halfuurtje voor de wedstrijd van gisteravond ging een nieuwsgierige viervoeter maar eens zelf op onderzoek uit om eens te zien wat al die mensen op een fiets nu precies aan het doen waren. Een alerte dame van de manege naast het parkoers wist het overigens prachtige beest te kalmeren en gelukkig voor de start van de wedstrijd naar zijn stal te brengen.

Aan de start ruim 30 renners en…. ja hoor ook rensters. Het tweetal dames van vorige week had gisteren gezelschap gekregen van maar liefst 4 andere dames. Onder de 6 aan de start staande dames drie DTS ladies, Akira Koolbergen, Senna Bakker en hun trainster Susan Hartog. Een dame, Melissa Mooijman van HRTC wist zich zelfs uitstekend in het peloton te handhaven gedurende de koers, zodat zij gelijk met de nieuwelingen mannen na 50 minuten kon gaan sprinten voor de overwinning, daar kwam zij (nog) net te kort om Thomas Jonker (1e), Collin Westbroek (2e) en Kaj van Niekerk (3e) te verslaan. Volgende week bij BRC zijn jullie weer welkom dames.

Wekelijks is het een mooie strijd in de Categorie C (50+en Masters) en Categorie B (Sportklasse). Bij Categorie C versloeg Peter de Koster in de sprint René Nap. Met het blote oog was dit niet te zien. My Laps constateerde een verschil van 0,006 seconden!!! Jorge van Vliet was in deze categorie derde. Bij Categorie B was daar de terugkeer van Dieder Roubal in het Vuurlinie peloton en Dieder vierde die terugkeer maar meteen met een 1e plaats. 2e was Hans Schelvis en 3e Sjors van Eerden.

Tot slot was daar de strijd bij Categorie A. die in het voordeel werd beslecht door Thomas Krijgsman voor Koen Klinkhamer en Merih Hailemariam.

Uitslag wedstrijd 16 Vuurliniecompetitie 2022

Tussenstand Vuurliniecompetitie 2022

Zoals we eerder lieten weten zal de opbrengst van de inschrijving van gisteravond overgemaakt gaan worden aan de Stichting Amy Pieters. Het was heel erg mooi om te zien dat veel inschrijvers spontaan meer wilde betalen dan het standaard inschrijvingsbedrag en daarbij werd echt niet op een euro meer of minder gelet. Er waren zelfs renners die afzagen van hun prijzengeld en dit ook ter beschikking stelde aan de Stichting Amy Pieters. In totaal, met bovendien een bijdrage van de vereniging daarbovenop, zal er een mooi bedrag worden overgemaakt aan de Stichting Amy Pieters.

Volgende week bij BRC Kennemerland zal dezelfde procedure gevolgd gaan worden, zodat er dan wederom een bedrag overgemaakt kan worden aan de Stichting Amy Pieters. Het staat een ieder, renners en niet renners, natuurlijk vrij om zelf nog iets extra’s te storten t.g.v. de Stichting zie: https://amypieters.nl/fund

Als ZWC DTS en BRC Kennemerland hopen wij op deze manier andere Wielrenvereniging in Nederland te enthousiasmeren om ons voorbeeld te volgen bij bijv. Clubwedstrijden.

Volgende week 14 september, de laatste wedstrijd van de DTS/BRC Vuurliniecompetitie 2022, op het parkoers Aagtendijk bij BRC Kennemerland in Beverwijk.

Online inschrijfformulier volt z.s.m.

LET OP DE START ZAL WEDEROM ZIJN OM 19.00 UUR!!!!!!

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter