Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2022 wedstrijd #14

Na de vakantieperiode is afgelopen woensdag de Vuurlinie Competitie 2022 weer begonnen met de 14e wedstrijd van de DTS-BRC Vuurlinie Competitie 2022 op Sportpark Kalverhoek. Het warme zomerweer blijft maar voortduren. Het verlangen naar een ouderwetse verfrissende regenkoers begint toe te nemen.

Bijna 35 renners aan de start, waaronder 1 renster. Een aantal jaar geleden was dat wel anders. Per wedstrijd kwamen er altijd wel 5 of 6 dames/meisjes (ook nieuwelingen) aan de start. In het begin van het seizoen was dat wel even zwaar voor de dames, maar gaandeweg het seizoen vormde dames steeds meer een niet te onderschatte factor in het peloton. Helemaal aan het begin van haar carrière wist een van dames zelfs een keer een Vuurliniewedstrijd bij DTS te winnen. Afgelopen wekeend werd deze dame Europees Kampioen. Een dame die als Nieuweling/Junior dame wekelijks op de Vuurlinie aanwezig was won afgelopen weekend het Criterium Tour de Waard. Waarmee we maar willen zeggen wil je ooit ook eens Europees Kampioen of winnaar van een criterium worden dan is deelname aan een aantal “keiharde” wedstrijden Vuurlinie een pré.

De enige dame in het startveld van gisteren was de DTS dames trainster Susan Hartog, die zich wederom prima handhaafde in het peloton en na 50 minuten en drie rondes vlak achter Menno Vermaat finishte in Categorie D.

Na ongeveer 20 minuten vormde zich een kopgroep van 5 man met daarin 3 Elite/Beloften, 1 junior (Thomas Krijgsman) en 1 Sportklasse renner, de altijd attent rijdende Marcel de Boer. De beste man in koers gelet op de lange kopbeurten die hij deed was Tom Jonkmans. Maar zoals vaak won niet de beste in koers maar met een splijtende demarrage in de laatste ronde, Lars de Weerd bij Categorie A. Tot grote vreugde van zijn supportersschare die geheel uit dames bestond. In hun aanmoedigingen en vreugde uitingen bij de finish liet de dames zich niet onbetuigd. Dan kun je toch niet meer verliezen?

Doordat Marcel de Boer vanuit de kopgroep de winst bij Categorie C voor zich opeiste sprintte de rest van het peloton voor plaats 2 bij Categorie B, Ronald Welp was daar 2e. Tegelijkertijd sprintte categorie C (50+) ook af. Daar was Michael van Son de snelste voor Peter de Koster.