Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2022 wedstrijd #11

Onder wederom mooie zomers omstandigheden is gisteren met weer meer als 40 renners op het parkoers van DTS de alweer elfde wedstrijd van de Vuurlinie Competitie 2022 verreden. In het voetbal worden soms uitblinkers genoemd zonder dat deze prominent in beeld zijn geweest bij de 22 op het veld. Zo’n uitblinker doet gewoon alles goed zonder dat het opvalt. Gisteren was de enige (waarom toch eigenlijk?) dame aan de start zo’n uitblinker. Maaike Pronk had ’s ochtends nog de tijdrit gereden op het NK in Emmen. Daar was Maaike niet tevreden over dus om de slechte smaak weg te spoelen schreef ze zich juist voor het sluiten van de voorinschrijving om 12.00 uur ‘s middags gisteren nog even in voor de 11eVuurlinie wedstrijd. Zichzelf prima handhavend in het voortrazende peloton en met een gemiddelde van 45 km per uur verloor ze net de sprint na 50 minuten in Categorie D om de 1e plaats. Kortom de uitblinker van de dag.

Uiteraard was er voor en door het zomerse weer meer dan  normaal aanwezige toeschouwers meer te genieten. Zo stonden de gebroeders Bode aan de start gadeslagen door een heel jonge Bode maar ook de broers Kroeze Dion en Thimo vergezeld door een schare fans. Natuurlijk ook de strijd om de competitiepunten was weer een wedstrijd in een wedstrijd en uiteraard ook de strijd om het podium van de dag. Zo kopieerde Marcel de Boer zijn kunststukje van vorige week om als enige sportklasserenner mee te springen met een sterke ontsnapping en zo wederom de eerste plaats op te eisen. Peter de Koster wist de sprint van de 50+ te winnen voor René Nap. Bij de eerder genoemde ontsnapping van 6 van de 11 Categorie A renners  sprintte Tom Jonkmans naar de overwinning met 2 honderdste (!!) seconde voorsprong op Tom van de Kommer. Ook was het genieten van een peloton renners uit Volendam, die dit jaar voor het eerst mee deden met “de Vuurlinie” en zich prima handhaafde in het peloton, waar toch echt serieus hard werd gekoerst. Maarten Aalbregtse uit het vissersdorp sprintte zelfs naar een 2e plek bij Categorie B.  De organisatie hoopt dat de Vuurlinie jullie bevallen is. Tot volgende week?

Volgende week 29 juni, de twaalfde wedstrijd van de DTS/BRC Vuurliniecompetitie 2022 op het parkoers Aagtendijk bij BRC in Beverwijk. Start net als deze week om 19.15 uur.

Uitslag wedstrijd 11 Vuurliniecompetitie 2022 Tussenstand Vuurliniecompetitie 2022

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter