Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2022 wedstrijd #10

Onder werkelijk perfecte omstandigheden gingen om 19.15 ruim 40 renners van start op het parkoers van DTS voor de tiende wedstrijd van de Vuurlinie Competitie 2022.  Doordat het windstil was met een lekker temperatuurtje was de verwachting dat het op snelle parkoers van DTS wel eens saaie wedstrijd kon worden. Niets was minder waar, na ongeveer 15 minuten probeerde renners al dan niet in een groepje weg te komen. Op een bepaald moment zelfs met een tweetal Pronken (Fred van BRC en Jens van West Frisia). Na een half uur ontstond er een sterke kopgroep van 5 man deze leek met een maximale voorsprong van 20 seconden stand te gaan houden maar werd bij 45 minuten koers toch weer ingerekend door het op stoom geraakte peloton o.l.v. onder meer Rick Krijt. In het peloton hadden de aanwezige nieuwelingen en dames zich keurig  gehandhaafd, zodat zij na 50 minuten en drie rondes konden afsprinten. De kersverse “Graduate” Thomas Jonker won de sprint.

Na 60 minuten en met nog 3 rondes te gaan voor de Sportklasse en 50+ reden er weer vier man weg uit het peloton, waaronder heel slim Sportklasse renner Marcel de Boer. Marcel zag zijn kans en behield na drie rondes op de streep zijn voorsprong en werd zo de glorieuze winnaar bij de Sportklasse. De sprint van het peloton werd door Sjors van Eerden gewonnen voor Rick Krijt. Bij de categorie  50+ deed Peter de Koster goede zaken en won voor René Nap. René  had vlak voor de start Transponder pech en kon deze nog snel wisselen met een TT (Tamara Transponder).

Vervolgens moest het fraaiste stukje wielrennen nog komen. Ongeveer 3 ronden voor het einde zette Ruud Bakker aan. De overgebleven 10 Elite, Beloften en Junioren keken wat naar elkaar en dat was voor Ruud het sein om in een fraaie tijdrit zit alleen verder te gaan. Alleen de ervaren Fred Pronk zag het gevaar en wist dat je Ruud nooit alleen moet laten vertrekken. In de laatste 200 meter kwam Fred erbij en wist Ruud achter zicht te laten. Als beloning voor zijn aanval verzekerde Ruud Bakker zich gelukkig nog wel van de 2e plaats. De aanvallers werden beloond.

Volgende week 22 juni, de elfde wedstrijd van de DTS/BRC Vuurliniecompetitie 2022 LET OP!!!!!  WEDEROM BIJ DTS OP SPORTPARK KALVERHOEK!!!! Start net als deze week om 19.15 uur. Het online inschrijfformulier volgt z.s.m. online

Uitslag wedstrijd 10 Vuurliniecompetitie 2022 Tussenstand Vuurliniecompetitie 2022

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter