Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2021 wedstrijd #9

Maar liefst 46 renners aan de start gisteravond bij de 9e wedstrijd van de DTS/BRC Vuurliniecompetitie bij DTS op Sportpark Kalverhoek.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd er een hoog tempo opgelegd waardoor er meteen al veel renners de rol moesten lossen. Met name voor de jonge renners uit de categorie (Nieuwelingen) is het soms aanpoten, maar een betere training bestaat niet. De koplopers in de competitie Thomas Krijgsman en Lance Venema wisten zich als enige van Categorie C knap te handhaven in het peloton en mochten het in een onderlinge sprint na 50 minuten en drie rondes uitvechten. Thomas versloeg op zijn thuisbaan Lance met een halve fiets verschil.

Bij de wedstrijd van Categorie B (Sportklasse) spitste het duel zich weer toe tussen de sterke Jeffrey van der Velden en Dieder Roubal. In een sprint tussen deze 2 matadoren versloeg Jeffrey met een “Wout van Aert sprint” Dieder nipt. Rick Krijt werd 3e. Opvallend in deze categorie is het sinds enkele weken meerijden van Merih Hailemariam. Merih is sinds een aantal jaar lid van DTS en heeft zich langzaam aan ontpopt tot een echte wielrenner. Sinds kort dus ook te bewonderen als wedstrijdrenner. Volgens de kenners zit hij goed op zijn fiets en zit er een kop op die jongen (vakjargon). Met een 7e plek en keurig gefinisht in het peloton. Er zit nog wel meer in volgens diezelfde kenners.

De overgebleven 18 Elite & Beloften en Junioren renners (Categorie A) maakten er vervolgens een schitterende finale van. Probeerde met name Jens Beerepoot en Justin Brusche het tijdens de koers al een paar keer. Laatstgenoemde probeerde het solo bij het ingaan van de laatste drie rondes maar werd teruggepakt door het peloton bij het ingaan van de laatste ronde. Toen was het de beurt aan Tom Jonkmans maar ook zijn poging strandde en als het dan even een klein beetje stil valt dan is daar natuurlijk good old Fred Pronk, geef Fred geen 10 meter want dan is hij ook vertrokken. En zo geschiedde het ook. Fred kwam aan op de fraaiste manier voor een wielrenner, tijd om zijn BRC shirt goed te doen en met de armen inde lucht. Een fraai staaltje van wielergogme in de finale.

LET OP!!! Volgende week 2 september de 10e wedstrijd van de Vuurliniecompetitie 2021 wederom bij DTS op Sportpark Kalverhoek. Hou de Sociale Media en website in de gaten de komende dagen voor de mogelijkheid tot inschrijving.