Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2021 wedstrijd #3

Gisteren stonden onder prima zomerse omstandigheden weer 35 renners aan de start voor de derde wedstrijd van de door DTS en BRC Kennemerland georganiseerde Vuurlinie competitie 2021. Deze keer bij DTS op Sportpark Kalverhoek. Het was goed om te zien dat er dit keer ook een viertal dames aan de start stonden in Categorie C. De dames maakten er onderling een leuke wedstrijd van. Een wedstrijd in een wedstrijd zeg maar. Nikki Brusche was na 50 minuten en 3 ronden duidelijk de sterkste voor Senna Bakker, Femke Reemeijer en de dapper strijdende Silje van Riemsdijk van BRC. Dat smaakt naar meer dames. Volgende week weer acte de presence?

De organisatie van de club comités van BRC en DTS verliep weer soepel. Met de door Corona noodzakelijke geworden registratie en voorinschrijving is een stressfactor weggenomen. Ieder nadeel heeft een voordeel. Toch is het dan teleurstellend om te constateren dat er helaas toch ook weer een aantal renners (BRC en DTS) die ondanks dat ze zich hadden ingeschreven zonder een fatsoenlijk (af)berichtje wegblijven. Teken des tijds zullen we maar zeggen.

Na 60 minuten kregen de sportklasse renners het bord voor drie ronden. In de laatste ronde probeerde Frank van de Weteringe Buijs nog een Mollemaletje maar zijn poging strandde op 20 meter voor de finish. Jeffrey van der Velde wist met een machtige eindsprint zijn wiel als eerste over de eindstreep te drukken. Niet met een haarverschil maar met een hele bos haarverschil. Tot slot deed Tom Jonkmans bij Categorie A (Elite en Beloften) goede zaken voor de eindstand van de Vuurlinie Competitie en versloeg Jermo le Fevre en Fred Pronk in de eindsprint.  Thimo Kroeze was ruim 15 seconde eerder al over de streep gekomen maar moest tot zijn (en die van de jury) teleurstelling na afloop constateren dat zijn transponder niet werkte dus helaas niet in de uitslag kon worden opgenomen.

In deze derde wedstrijd waren er weer vier renners met een niet werkende transponder. Ook in de eerste twee wedstrijden kwam dit euvel voor. Controleer geregeld het batterij niveau maar check ook even of je transponder nog steeds geregistreerd staat bij My Laps. De (goedwerkende) transponder is nu eenmaal een onderdeel van het (wedstrijd)fietsen geworden. Zonder transponder of goed werkende transponder kun je nu eenmaal niet in de uitslag worden opgenomen.

Volgende week 21 juli de 4e wedstrijd van de Vuurliniecompetitie 2021 bij BRC Kennemerland, de mogelijkheid tot inschrijving volgt later vandaag.

 

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter