Wedstrijdverslag Vuurliniecompetitie 2021 wedstrijd #1

Onder wat kille niet zomerse maar wel droge omstandigheden is gisteren de eerste wedstrijd van de door DTS en BRC Kennemerland georganiseerde Vuurlinie competitie verreden. Buiten de renners waren er ook weer toeschouwers welkom op ons complex. Voor renners en toeschouwers waren weliswaar de Covid maatregelen vanaf 26 juni nog van kracht maar zover wij hebben kunnen zien hield iedereen zich daar aan. Met 52 renners op de startlijst kunnen we constateren dat het animo om weer te koersen er bij de renners is. Helaas toch ook weer een aantal renners die ondanks dat ze zich hadden ingeschreven zonder een fatsoenlijk (af)berichtje wegbleven.

Maar een prima peloton aan de start die er inderdaad zin in had, met hoge snelheden werd er direct ingevlogen. Uitbraakpogingen die weer werden te niet gedaan en aan de achterkant van het peloton stond de achterdeur voor een aantal renners open. Niet erg ze vonden elkaar gewoon weer in een groepje en reden zo hun eigen koers. De Vuurlinie is ook een wedstrijd voor iedere wielrenner.

De renners van Categorie C finishte na ongeveer 1 uur met een mooie eindsprint waar Donny Hoogschagen, voor Menno Vermaat, Nick Bontrop en Bob Scholten als winnaar uit de bus kwam.
De B categorie/Sportklasse is altijd de grootste groep renners, met ook hier een duidelijke winnaar. Maikel de Boer voor Peter de Koster en Hans Schelvis.
Tot slot kwamen na ongeveer 80 minuten koers de renners van Categorie A over de streep. De altijd slim koersende Sebastiaan ten Zeldam en Fred Pronk maakte zich in de laatste ronde los van het Peloton. Sebastiaan sprintte vervolgens sneller dan Fred.

Door de Corona maatregelen zal er inclusief de wedstrijd van 30/6 een Vuurliniecompetitiestand met eindprijzen worden opgemaakt voor het gehele jaar 2021.