Wedstrijd debuut voor 9 jarig jeugdlid Luuk

Op zaterdagochtend 18 juni was het eindelijk zover, want Luuk ging zijn eerste wedstrijd rijden bij HSV de kampioen. Hij was ingeschreven voor de triple dus we begonnen met een tijdrit. We hebben hem pas op zaterdagochtend verteld dat hij een wedstrijd moest rijden omdat hij altijd zo zenuwachtig is voor iets nieuws. Het nieuws dat hij eindelijk een “echte” wielerwedstrijd mocht rijden maakte hem erg blij.
Een bloedhete zaterdag was het decor voor zijn debuut. Bij aankomst was het even zoeken voor ons maar vonden snel onze weg.
Na hem te hebben ingeschreven ging Luuk al een paar rondjes rijden over het parcours. Als eerste mochten de categorie 3 & 4 starten en moesten wij categorie 2 nog even afwachten. Spanning steeg, maar om 10:30 was het eindelijk zover en werd Luuk afgeschoten voor twee rondes over het parcours. Na twee rondes kwam Luuk in een tijd van rond de 6:42:88 binnen en eindigde hij als vierde. Vol trots, als eerste jongen na de 10-jarige meiden, gaf hem dit het nodige bravoure.

Een druk weekend volgde en maandagavond de gebruikelijke zwemtraining zorgde ervoor dat Luuk dinsdagavond redelijk vermoeid weer klaar stond op zijn eigen clubparcours voor de klimkoers. Maar met veel enthousiasme deelde hij mee aan zijn trainers hoe het zaterdag was gegaan en dat hij vandaag de “Nederlandse” kampioen ging volgen en in de laatste ronde bij haar zou wegsprinten. Helaas pakte het die avond anders uit en bleken de benen niet dezelfde benen van zaterdagochtend te zijn en bleek na de eerste ronde al snel dat hij het tempo niet kon volgen. Het gevolg was dat hij op 2,5 minuut achterstand werd gereden door de Nederlandse Kampioen. Vol ongeloof en chagrijn gingen we weer huiswaarts. Hoe kon het zo mis zijn gegaan op zijn eigen parcours waar hij elke week traint. Dat hij die zondag weer bij ASC Olympia een wedstrijd mocht rijden stemde hem dan wel weer gelukkig.

Zondag 26 juni waren we weer op tijd bij ASC Olympia. De zenuwen waren een stuk minder en Luuk ook gelukkig wat minder vermoeid. Vandaag stonden er 5 rondes op het programma. Bij de start kon Luuk goed bij blijven en bleef hij in de buik van het peloton zitten. Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde Luuk op de heuvel de aanval te kiezen met een te grote versnelling wat resulteerde dat zijn benen volliepen. Het peloton kon hij nog wel volgen maar op de rechte weg richting de finishlijn hij niet meer de kracht om mee te sprinten en eindigde hij moe maar erg voldaan als laatste van de peloton sprint. Door een foutje van de jury mocht hij toch nog naar het podium om de vijfde plaats te vieren van de triple. Deze drie wedstrijden heeft hij veel geleerd en is hij nog enthousiaster geworden. Inmiddels heeft hij ook de ronde van Venhuizen gereden en daar ook mede de wedstrijd bepaald in de beginfase, maar was hij vergeten dat de laatste ronde al liep en was te laat met meesprinten.

10 juli staat hij aan de start van de interclub bij ARC Ulysses en hoopt hij om de podiumplekken mee te kunnen sprinten.