MNS rit 4: waar Cavendish blijft steken dendert van der Velden door

Wederom een prachtige zomeravond voor de 4e rit van de Makelaar Nieuwe Stijl maandagavond competitie, met vandaag zelfs internationale deelname want Stefan Brandjes bracht zijn Engelse vriend Chris Webb mee, leuk voor de affiche. Verder de bekende gezichten achter de witte lijn wachtend op de goedkeuring om te vertrekken van Mart Kos.

Een hoog tempo maar wegkomen zat er met het mooie weer in den beginne niet meteen in, een paar korte uitlooppogingen maar verder dan 40 meter kwamen ze niet, de achterdeur bleef echter wel open staan. Ruud Bakker was vanavond opvallend actief, meerdere uitlooppogingen ondernam hij maar ook zijn inspanningen werden niet navenant beloond. Of zijn aanvallende manier van rijden te maken had met het gegeven dat vader Bert langs de kant stond te coachen ik weet het niet.

Opvallend was vanavond wel dat Jeffrey van der Velden zich lang rustig hield aan de staart van het peloton in zijn opvallende gele trui, waarschijnlijk voorzag hij aan het einde van de rit een massasprint of hij gokte er op.

Uitlooppogingen van Sjors van Eerden, Wouter Lips, Koen Klinkhamer liepen iedere keer op niets uit zodat de overgebleven renners zonder ronde achterstand zich konden gaan opmaken voor wederom een massasprint. Echter bij het luiden van de bel was er toch weer een ultieme poging van Ruud Bakker, in zijn vloeiende stijl die verdomd veel weg heeft van de stijl van vader Bert, die leek te gaan slagen maar bij het uitkomen van de laatste bocht werd hij toch weer teruggepakt.

En daar was hij weer als een duveltje uit de kelder van het peloton in de laatste ronde naar voren gereden, Jeffrey van der Velden hij had het dus goed voorzien.

De koffie en theetafel nabij de kleedkamers werd deze avond weer druk bezocht door de vaste maandagavond klanten en de sterke verhalen waren ook vanavond niet van de lucht, zeker toen Jack van Hooff zich had gemeld waren de bijna overwinningen uit het verleden niet meer te tellen.

De uitlag: 1. Jeffrey van der Velden 2. Koen Klinkhamer 3. Wouter Lips 4. Hans Schelvis 5. Jos Niesten.

Voor de volledige uitslag klik hier

Voor het MNS-klassement klik hier

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter