Vuurlinie Competitie: wedstrijdverslag 26 augustus 2020

Op papier stonden er gisteren 54 renners aan de start op het parkoers van BRC Kennemerland in Beverwijk voor de 3e wedstrijd van de Vuurlinie Competitie 2020. ’S middags waren er wat afberichten met een reden, helaas kwam de organisatie er tijdens het uitreiken van de rugnummers ook achter dat er een aantal inschrijvingen afwezig waren zonder een reden. Die reden kan niet geweest zijn de weersomstandigheden want het was prima koersweer.

Wind maakt het open parkoers van BRC Kennemerland tot een scherprechter voor de renners en dat bleek al snel in de koers. Na ongeveer een kwartier ontstond er een kopgroep van ongeveer 8 renners. Een aantal eenlingen probeerden nog naar de 8 toe te rijden maar tevergeefs. Doordat de 8 er behoorlijk de zweep over legden groeide hun voorsprong gestaag tot boven de minuut. Voor een aantal van de 8 was dit tempo te hoog en moesten zij de rol lossen. Uiteindelijk bleven er 4 renners over. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Oscar van Wijk zijn demarrage waarop de overige drie geen antwoord hadden. Met nog een ruime voorsprong finishte Oscar als 1e. De sprint om de 2e plaats werd gewonnen door Thimo Kroeze die daarmee goede zaken deed voor het Vuurlinie eindklassement, nipt derde werd Bram Imming en 4e Justin Brusche.

Een kwartier eerder was de finish van Categorie B (Sportklasse en Masters). In een machtige sprint versloeg Sven Asjes Jorn Teer (2e), Hans Schelvis (3e), Bas de Lange (4e) en René Nap (5e).

Mylaps uitslag Vuurlinie wedstrijd

Na afloop was iedereen  het er over eens dat het weliswaar een zware koers was maar wel een hele mooie in de reeks Vuurlinie wedstrijden, die ze niet graag hadden willen missen.

Tot slot, renners of rensters zonder transponder worden sowieso niet in de uitslag opgenomen maar gisteren waren  er wat renners met een niet werkende transponder, dat kan enerzijds liggen aan het feit dat transponder “low battery” is of anderzijds dat het abonnement voor de transponder niet is verlengd.  Deze renners probeert de jury wel te plaatsen maar controleer dit wel voor de volgende keer a.u.b. dat voorkomt stress en irritatie bij jury en renner.

Volgende week de 4e wedstrijd om 19.00 uur bij ZWC DTS Sportpark Kalverhoek – Zaandam.  Informatie over de online inschrijving  volgt z.s.m.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter