Vooruitblik NCK 2018

Komende zaterdag 29 september zal het jaarlijkse Nederlands Club Kampioenschap (NCK) plaatsvinden. Bijna alle wielerverenigingen van Nederland sturen hun beste tijdrijders naar Dronten, waar teams van 6 man/vrouw in verschillende categorieën de eer van hun club zullen verdedigen. De heren van BRC Kennemerland hebben een kleine maar vaste kern van renners die meer op de tijdritfiets zitten dan op een gewone racefiets. Deze renners trainen wekelijks samen in de Schermer, en doen regelmatig mee aan tijdritwedstrijden.

 

Vorig jaar bleek ons team niet goed uit de verf te komen in koude en natte omstandigheden, en stelde teleur met een 40e plek. Het jaar daarvoor werd men nog keurig 24e, in een veld met ruim 75 clubs en waarbij de top-20 merendeel bestaat uit elite-renners aangevuld met profs.

 

Dit jaar zijn de verwachtigen ietwat gematigd, vooral door een vervelende valpartij tijdens de training afgelopen woensdag. Een plots op de weg springende hond werd ternauwernood ontweken, maar bracht wel een 2-tal renners ten val. René Nap was voornaamste slachtoffer, en werd met sleutelbeen- en ribbenkwetsuur, plus ontelbare schaafwonden, afgevoerd naar het ziekenhuis. Onno Timmermans kwam er beter vanaf, maar dat kon van zijn fiets (total loss) niet gezegd worden.

 

De opstelling komende zaterdag zal bestaan uit de Jaap de Klerk, Paul Croon, Jeroen Visser, Onno Timmermans (alle 4 ook voorgaande jaren van de partij), de van West-Frisia teruggekeerde Sebastiaan ten Zeldam en invaller Harm Twaalfhoven. De mannen gaan voor een plek bij de top-30, en hopen vooral op droge omstandigheden.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter