Verslag Jeugdtour Assen

Hierbij een mooi verslag van Silje van Riemsdijk, zij deed dit jaar voor het eerst mee aan de internationale Jeugdtour Assen

Ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan aan de Internationale Jeugdtour in Assen.
De Internationale Jeugdtour in Assen was van maandag 30 juli t/m zaterdag 4 augustus. In totaal waren er meer dan 800 jeugdrenners ingeschreven.
In categorie 4 waren er 53 renners ingeschreven, waarvan in totaal 17 meisjes.
Er deden in mijn categorie renners mee uit Nederland, Engeland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Zuid-Afrika en zelfs iemand uit Australië.
Maandag reden we de Proloog, een individuele tijdrit over 1,7 km. De start was midden in het Asserbos en de finish was op het wielerparcours. Ik haalde hierbij de 16e tijd in het totaal klassement (4e meisje)
Dinsdag reden we het criterium Goudkust, waarbij we 7 ronden van 1,8 km moesten rijden waarbij ook tussensprints waren voor de groene trui. Er werd hard gekoerst, ik kon uiteindelijk de kopgroep niet meer bijhouden.
Ik kwam als 30e renner over de finish in het totaal klassement (6e meisje)
Woensdag reden we de klassieker dwars door Drenthe, in totaal reden we een route van 15,5 km waarbij we ook over de kasseien reden. In Drenthe noemen ze kasseien “Flinten”.
Ik reed in de kopgroep toen er voor mij iemand viel, hierdoor viel ik helaas ook. Gelukkig had ik alleen wat schaafwonden en kon ik weer op mijn fiets springen om verder te koersen. De kopgroep was door de valpartij in tweeën gebroken. Ik heb het gat tot aan de 2e groep alleen kunnen dichtrijden, maar dit heeft mij heel veel energie gekost waardoor ik als 36e over de finish kwam (11e meisje)
Donderdag was de individuele tijdrit over 5,7 km. Het was erg warm deze middag, ik ging goed van start maar omdat de wind was gaan draaien had ik de laatste kilometer last van tegenwind. Ik had de 36e tijd gereden in het totaal klassement (13e meisje)
Vrijdag was de Omloop met kasseien in Kostvlies. We moesten 4 rondes van 4,2 km rijden met een kasseienstrook van ongeveer 300 meter. Ook hier werd er weer hard gekoerst en er waren tussensprints voor de groene trui. Ik heb alle rondes in de kopgroep mee kunnen rijden. In de laatste bocht voor de finish was er een valpartij waardoor de kopgroep brak. Ik ben hierdoor een aantal plaatsen gezakt waardoor ik seconden ben verloren omdat ik niet de zelfde tijd heb gekregen als andere betrokken renners. Ik ben als 33e gefinisht in het totaal klassement (12e meisje)
Zaterdag reden we het criterium Asserbos, waarbij we een rondje van 3,9 km over de wielercamping en door het Asserbos reden. Ik had helaas een slechte loting waardoor ik achteraan moest starten. Ook nu werd er weer hard gekoerst.
Ik finishte als 40e in het totaal klassement (14e meisje)
In het totaal eind klassement ben ik als 31e geëindigd (11e meisje)

Ik heb echt een super leuke week gehad, het was wel erg zwaar om 6 dagen achter elkaar wedstrijden te rijden. Er werd heel hard gekoerst, het ging er harder aan toe als in landelijke wedstrijden die ik tot nu toe heb gereden. Ik vond de Omloop met kasseien in Kostvlies het leukste om te rijden, omdat ik het leuk vind om over kasseien te rijden.
Ik had jammer genoeg de hele week last van mijn rug en knieën door een groeispurt, hierdoor heb ik niet alles kunnen geven en dat vind ik best wel een beetje jammer.
Volgend jaar wil ik weer graag meedoen aan de Jeugdtour in Assen.
Groetjes van Silje

(de foto is gemaakt tijdens de proloog door Roda- fotografie)

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter