Uitslagen & eindstanden 5-Banentoernooi 2019

Update; Bas de Lange wint voor BRC Kennemerland het 5-Banentoernooi bij de Sportklasse. Ward Koster zegeviert bij de Eliten. Al met al een zeer succesvolle editie van dit perfect georganiseerde 5-Banentoernooi voor BRC Kennemerland. Al dit geweld doet de grond trillen in de Kennemer. Hierbij de EINDSTANDEN.

Eerste wedstrijd bij DTS. grote opkomst, 88 deelnemers bij senioren. Frisse noordoostenwind. Nerveuze start, enkele valpartijen en bijna valpartijen. Ontsnappingspogingen volgden elkaar in rap tempo op. Vanaf begin al veel afvallers en achterblijvers, wat soms tot gevaarlijke situaties leidde door groot snelheidsverschil. Continue op een lijn. Race werd in hoog tempo afgewerkt (gem. bijna 45 km/u). Na half uur werkte een selecte kopgroep van 10 man met alleen elite en amateurs zich los, daarin BRC’ers Job vd Wal, Patrick Stengs en Ward Koster. Peloton bleef stevig doorrijden. Yvette de Koning 2e in eindsprint dames achter Isabel Tambach. Bij de Sportklasse verrassende sprintzege van Daan Boekel, voor Rick Krijt en Hans Schelvis. Bas de Lange 5e. Ook viel op; een verrassend sterk rijdende Aad Duin, net terug uit de USA duidelijk niet te veel last van jetlagbenen. Goed te zien dat Fred Pronk weer terug was in koers en de vorm is stijgende. In de kopgroep was de samenwerking goed tot de laatste drie ronden, toen ging het spel op de wagen. Ontsnappingen werden weer teruggepakt en een endsprint werd beslecht door Stephan Bakker. Patrick Stengs 5e, Job vd Wal 7e en Ward Koster 9e.

Tweede wedstrijd bij HSV de Kampioen. Wederom ruime opkomst. Onverwacht plotselinge start, sommigen waren nog bezig met jasje uittrekken en konden meteen in de achtervolging, want de jongens van Imming trokken het peloton meteen op gang en overal vielen gaten die dichtgereden moesten worden. Zij die geen warming-up hadden gedaan konden meteen de longen even schoonblazen. Na twee ronden keerde de relatieve rust terug. Tempo op en neer, ontsnappingspogingen werden allemaal teruggepakt. Geen wegkomen aan vandaag. Alle categorien eindigden dan ook in een massasprint. Bij de Dames Yvette 4e achter winnares Nienke Veenhoven, Isabel Tambach en Lisanne Al. Bij de Sportklasse was de rentree van Sander Lormans in BRC tenue een feit. En zoals te verwachten van deze klasbak continue voorin te vinden. De eindsprint van de Sportklasse werd ingeleid door elite renner Bram Imming die de lead out voor zijn strandmaatjes Jorn Teer en Sander verzorgde. Bas de Lange zat als vierde wagonnetje prima gepositioneerd achter de Imming trein. Sander won de eindsprint met gemak, Bas keurig 3e. Hans en Aad zaten de laatste ronde te veel in de wind en vielen terug in de sprint. Jorge van Vliet werd nog keurig 8e en ook het sterke rijden van Erwin Krom en Paul van Ewijk viel op. Bij de overigen in de laatste ronde nog een dappere uitvalspoging van Sebastiaan ten Zeldam maar dat lieten de andere elite renners niet gebeuren. Dus in een weer gesloten peloton op de laatste bocht af. Patrick Stam kwam daar heel sterk als eerste de bocht uit, maar verloor bij uitkomen van de bocht wat snelheid, wederom was het Stephan Bakker die met een banddikte voor Jeroen Breewel wist te winnen. Patrick Stam wel keurig 4e.

Bekijk hier de uitslagen van de jeugdcategorieën

Uitslagen en tussenstand jeugd

Bekijk hier de uitslagen van de overige categorieën

Uitslagen en tussenstand Volwassenen

Met dank aan de organisatie voor dit wederom zeer perfect georganiseerde toernooi! De opkomst en gestreden strijd spreekt boekdelen over hoe dit leeft binnen de clubs en NH. Chappeau.

Comments:

 • laris Hoogschagen

  goede middag wij kunnen nergens de 5 banen uitslag terug vinden ????
  groet

  Beantwoorden 26 mei 2019 at 15:00
  • Cees Schrijen

   Goedemorgen, deze staan erop. Onder de rode buttons onderaan het bericht.

   Beantwoorden 28 mei 2019 at 06:17

Laat een bericht achter