Ton Scholten Recreantenwedstrijd nummer 7 – Brantjes trekt door

Opeens verscheen er weer een verslag van de Meester van de Pen, Henk de Ruiter deze week in onze bus bij de redactie. Wij delen hem graag en zien zijn verslagen weer wekelijks tegemoet.

Het leek maandagavond wel een echte herfstklassieken op het parcours bij BRC Kennemerland, harde wind, grijze wolken, een gestaag regentje en een paar verkleumde toeschouwers die al snel de kantine verkozen boven een plek langs de baan . In den beginne waren er nog wel uitlooppogingen maar meestal waren die van erg korte duur. Wouter Lips begon na een paar rondjes als eerste met een solo maar hij moest bekennen dat het met deze wind geen sinecure om alleen weg te blijven.

Er werd wel hard door gereden, maar in de buik van het peloton was het toch aangenamer vertoeven dan een avontuur in het onzekere, de deur aan de achterkant ging echter wel langzaam op en kier zodat er toch een aantal moesten lossen maar het aantal bleef deze avond beperkt. Alleen de echte mannen en vrouwen hadden zich vanavond aan het vertrek gemeld.

Jeroen Visser, toch een begenadigd tempobeul en kilometervreter probeerde in de tweede helft van de wedstrijd ook nog eens een uitlooppoging maar zag ook al snel de naderende mislukking van zijn poging in, en liet zich snel weer naar de staart van het peloton zakken. Dus zat er niets anders op dan een eindsprint van het toch wel een beetje verkleumde peloton.

De rappe mannen verschenen bij het luiden van de bel opeens aan de kop van het peloton en dat gaf op de finish de volgende uitslag 1. Stefan Brantjes 2. Thomas Jonker 3. Sjors van Eerden 4. Wouter Lips 5. Kelvin Frank.

Het 50 plus klassement 1. Erwin de Vries 62  2. Theo van Lieshout 47  3. Jeroen Visser 39  4. Aad Duin 38 Gerrie Zonneveld 34

De volledige uitslag plus het klassement volgen spoedig.

Comments:

  • Wielercomite Beverwijk

    Mooi verslag!

    Beantwoorden 21 mei 2023 at 14:36

Laat een bericht achter