Seizoen 2022 is voor BRC Kennemerland geopend

Na een donkere periode door Corona kon de aftrap voor hopelijk een volledig seizoen 2022 bij BRC Kennemerland vandaag niet beter beginnen. De dag was zonovergoten. De deuren van het clubhuis konden dus weer eens flink tegen elkaar opgezet worden om het stof van de vensterbanken te blazen en het vocht uit de gordijnen te jagen.

Op het programma stond 85 km door de Noord Hollandse polder met als vooruitzicht een goede lunch met worstenbrood en Kwaremont na. Ruim 20 renners stonden 10:00 klaar met deels nieuw glimmend carbon, schijfremmen in het frame geprikt en vaak ook gelikte aero-stuurtjes. Al dan niet met een bike-wrap voor het laatste design.

Behalve bij Hans Schelvis: “vorige week bij de regio kwam ik in de laatste bocht klem tussen 2 renners. De één stuurde naar links, de ander naar rechts. Mijn voorwiel dus ook naar links maar mijn stuur naar rechts. Ergens in de vork werd het ruzie. Resultaat waren gebroken vorkpoten, een jaap in mijn kin en stramme schouderbladen. Vandaar dat ik hier sta met mijn 11 jaar oude S-Works waar Quick-Step destijds de keien uit het bos van Wallers schoot”. Maar wél met een wrap erover.

Eénmaal terug bij BRC ging niet alleen het stof naar buiten maar ook de tafels, de stoelen, het koffiezetapparaat en daarachteraan onze voorzitter zelf. In een geweldige ambiance zaten we daar met zijn allen buiten met worstenbrood, bier en zon. Het leek wel koers!

Maar organisator Wouter Breedtbruijn liet ons nog niet los: “Wielrennen is belangrijk binnen BRC, daarvoor is er ook dit jaar weer een mooi volledig programma incl. de Ronde van Beverwijk zondag 26 juni. Maar elkaar leren kennen, elkaars ambities en methoden weten maar ook gewoon goed met elkaar omgaan en omkijken hoort ook bij onze wielerclub. Juist dit wil ik ook stimuleren”.

Nadat iedere renner aan tafel zichzelf kort introduceerde plus zijn/haar ambities had uitgesproken was het verder vrij programma. Breedtbruijn vervolgt: “na zo een dag als deze weet je van elkaar met welk doel hij/zij een wedstrijd in gaat. Dat zorgt voor verbinding ook tijdens en na de wedstrijden. Je krijgt net even meer oog voor elkaars prestaties en die aandacht voor elkaar maakt de club sterk, dit vooral denkende aan alles wat leeft om ons heen”.

Vandaag was dan ook de aftrap van een mooie periode bij BRC Kennemerland waarin we naast goed en sportief wielrennen ook gewoon een mooie club willen zijn met elkaar. Aan het weer lag het niet vandaag! Aan ons om dit een goed vervolg te geven.

We wensen iedereen een goed seizoen 2022 toe! Hou de boel heel.

Note: start Vuurlinie-Competitie woensdag 30 maart 19:00 bij BRC Kennemerland. Start Makelaar Nieuwe Stijl-Recreantencompetitie maandag 4 april 19:00 bij BRC Kennemerland

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter