Sebastiaan ten Zeldam Clubkampioen! Yvette Koning bij de dames en Sjors van Eerden bij de Sportklasse

Afgelopen woensdag 10 juli was het tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen van BRC Kennemerland. Gestreden werd er om de titels bij de jeugd (zie verslag elders), de nieuwelingen, de sportklasse en de overigen (het algeheel kampioenschap voor de heren en de dames). Na wat regen in de middag waren de omstandigheden perfect; droog wegdek, goede temperatuur en vrijwel geen wind. Dit was ook te merken aan de opkomst; een heel leger aan donkerblauwe renners stond snaarstrak aan het vertrek.

Fotograaf Rob Glas was aanwezig voor de jaarlijkse groepsplaat plus wat vastlegging van onze activiteiten op de belt. Bij de jeugd zijn er een paar prachtige foto’s te zien van verbeten koppies en knikkende knietjes.

Na de start om 19:15 was het Wouter Breedbruin die in ronde 2 de knuppel erin gooide. Vanaf dat moment ontspon zich een wedstrijd van hollen en stilstaan waarbij het continue opletten was om niet achter een break terecht te komen. Vele renners bereiken hierdoor vaak in het eerste kwartier hun hoogste hartslag. Goed om te zien was dat Yvette Koning en Lisette Landsman ‘gewoon’  voorin meereden ondanks het soms moordende tempo.

De hele wedstrijd lang bleven er renners het proberen, vooral de mannen van wie verwacht werd dat ze uiteindelijk de knikkers zouden gaan verdelen; Patrick Stengs (ietwat uit vorm momenteel maar hij probeerde het wel), Sebastiaan ten Zeldam (in vorm), Menno Groen (sterk!), Patrick Stam, Erwin Krom, Fred Pronk, Wouter Breedbruin, Ronald Welp (snaarstrak) en Axel Koopman (zijn momentjes kiezend). Bij de sportklasse waren Sjors van Eerden, Bas de Lange, Hans Schelvis en onze verpakte Spanjaard Jorge van Vliet uiterst actief om hun slag te slaan. Ook hier volop competitie want good old Charles van Roijen en ook Erwin de Vries lieten het niet gebeuren! Jos Niesten Jr moest mee in dit geweld af en toe hangend en wurgend met mokerslagen op die altijd te grote plaat.

Bij de dames prolongeert Yvette de Koning uiteindelijk haar titel voor Lisette Landsman. Bij de sportklasse zijn het Sjors, Hans en Bas die weten te ontsnappen. Erwin de Vries en Jorge van Vliet doen nog een moedige poging erbij te komen maar de vogels zijn het hok uit. Van Eerden wint met 0,0000002 seconden verschil, Schelvis 2 en Bas de Lange 3.

Bij de overigen blijven uiteindelijk 14 man over om de enveloppen te gaan verdelen. Even pakken Groen en Schrijen Sr nog een halve ronde voorsprong maar twijfel en ook de kwaliteit in hun rug doet ze de das om. Tot aan de laatste ronde blijft de groep ondanks vele versnellingen bijeen. Bij de bel is het kermis! Groen ontsnapt, pakt een enorme voorsprong en Breedbruin/Duin/Krom reageren. Daarna is uw verslaggever even de draad kwijt vanwege een zwart scherm maar uiteindelijk maakt ten Zeldam een enorme jump net voor de streep over Groen heen. Winst voor de man uit Haarlem! Stam ontworstelt zich van Welp/Koopman en wordt 3. Pronk en Stengs kunnen de gehele wedstrijd hun stempel er niet op drukken en rijden de laatste ronde met open hol rond; 6 en 7. Duin en Krom hebben hun kruit verschoten en Schrijen Sr weet een verzuurde Breedbruin op de streep te verschalken. Onze spinning man Danny Kors valt net buiten de top-10 kort achter het peloton.

Uitslag Sportklasse; 1 van Eerden, 2 Schelvis, 3 Bas de Lange, 4 de Vries, 5 van Vliet, 6 Charles van Roijen, 7 van Bugnum, 8 Niesten Jr, 9 Andringa, 10 Mitchell van Roijen

Uitslag Dames; 1. Yvette de Koning, 2 Lisette Landsman

Uitslag Overigen; 1. ten Zeldam, 2 Groen, 3 Stam, 4 Welp, 5 Koopmans, 6 Stengs, 7 Pronk, 8 Krom, 9 Duin, 10 Schrijen Sr, 11 Breedbruin, 12 Kors, 13 van der Poll, 14 Westerhof

 

Foto’s gemaakt door Rob Glas

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter