Schelvis, Welp en van der Wal winnen bij de Vuurlinie op DTS

2e wedstrijd DTS/BRC Vuurlinie Najaarscompetitie 2019.

Na de hitte van de afgelopen dagen was het woensdagavond  perfect koersweer en dat wilden de heren en gelukkig ook weer dames weten. Bijna 60 (!) renners en rensters passeerde gisteren de inschrijftafel. Een van de vrijwilligers van de beide club comités (Top gedaan Hans) had na wat klachten van de renners, 2 dozen nieuwe veiligheidsspelden meegenomen, dus het opspelden van de nummers verliep nu weer soepel.

Zoals gezegd de renners en rensters vlogen er vanaf de start in, waardoor al snel de wat minder ervaren Vuurlinie deelnemers de rol moesten lossen. Mooi is de ontwikkeling te zien van groep Nieuwelingen. Met name de 2e jaars rijden nu zonder problemen mee in het peloton met Elite & Beloften en Sportklasserenners, wagen zelfs af en toe een demarrage om weg te rijden (Lars de Weerd). Kortom een ideale leerschool om je te vormen als wielrenner. Nick Schelvis won ook dit keer de wedstrijd bij de Nieuwelingen op de voet gevolgd door Ian Vasbinder en Chris Oosenbrug.

De grootste groep was uiteraard de Sportklasse. Rick Krijt leek de zege op te eisen maar werd in de sprint nog net voorbij gestoken door Ronald Welp. Ook bij de categorie Elite en Beloften een mooi veld. Job van der Wal (BRC) liet zien na zijn promotie vanuit de Sportklasse ook hier goed uit de voeten te kunnen en eiste maar meteen de zege op. Thimo Kroeze werd hier 3e. Thimo zou afgelopen maandag geopereerd worden aan zijn schouder maar ter elfder uren werd de operatie afgezegd. Ieder nadeel heeft zijn voordeel conform een groot filosoof uit Betondorp en zo kon Thimo alsnog meedoen gisteravond en wellicht de komende 2 weken om een hoge eindklassering in de Najaarscompetitie te bemachtigen.

Uitslagen:

Volgende week 3e wedstrijd van de BRC/BRC Vuurlinie Najaarscompetitie 2019. Datum: 4/9 Start: 19.15 uur, Plaats: Parkoers BRC Kennemerland (Beverwijk)

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!