Ronde van Beverwijk 2023 – harde strijd levert fraaie platen op

Afgelopen zondag is ons parkoers de Ronde van Beverwijk verreden. Voor het eerst en uniek in de geschiedenis van de Ronde. De Ronde hoort gewoon thuis in de straten van Beverwijk maar dat bleek dit jaar organisatorisch niet mogelijk. Achteraf bleek de verplaatsing van de Ronde naar het parkoers van BRC een zeer goede zet. De reacties waren doorgaans positief.

Met zeer wisselende weersvoorspellingen werd met enige zorg uitgekeken naar dit fraaie evenement. Op de dag was er gelukkig nauwelijks spraken van regen maar was de wind steeds nadrukkelijker aanwezig. Op de weerkaarten kwam een dikke 6 tevoorschijn. Oplopend naar 7 aan het einde van de middag. Op het open heuvelachtige parkoers van BRC een ware uitdaging en zo bleek ook. Het werd een titanenstrijd waar geen renner gespaard werd.

Voor de jury aanleiding om een streng beleid te voeren: gedubbelde renners uit koers. Wat, begrijpelijk ook, tot wat gemopper onder de renners opleverde. Bij Sportklasse was er succes voor BRC Kennemerland te melden. Thuisrijder Guido Tromp (voor het eerst) na een waanzinnig sterke laatste ronde waarin hij solo tegen de wind in moest beuken op de hoogste trede van ons podium. Wouter Lips veroverde de derde plaats. Hij greep zijn kans in de eindsprint van het peloton.

Van de hele dag zijn veel foto’s gemaakt. Door de organisatie en door het publiek. Een fraaie serie werd aangereikt door Bert van der Schans. We hebben drie albums aangemaakt op onze fotowebsite Flickr: https://www.flickr.com/photos/brckennemerland/albums

Veel kijkplezier! En voor wat betreft de toekomst van de Ronde. We hebben fraaie strijd gezien op ons parkoers en ondanks dat dit een succes was, ons wielerhart verlangt ook wel weer dat we terugkeren naar het centrum van Beverwijk. We gaan komende tijd bezien hoe de toekomst van deze Ronde eruit gaat zien.

Organisatie Ronde van Beverwijk

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter