Röling zet de toon op eerste avond Recreantencompetitie

Maandagavond 28 juni 19.00 uur. Als een stel hongerige wolven staan de renners aan de start van de Makelaar Nieuwe Stijl competitie 2021. Eindelijk was het dus zover, er kon weer eens een rugnummer worden opgespeld dat was toch een hele tijd geleden, volgens velen veel te lang. Met zo’n stuk plastic op je rug en die luierspelden door je wielershirt heeft zo’n wedstrijd toch een heel andere dimensie dan al die trainingsritjes. Voor je gevoel kom je met dat nummer op je rug toch net iets dichter te staan naast  MvdP.

De meesten vooraf nog wel een beetje “ twijfelend “ , bij het warm rijden hoor je verhalen van tegenstanders dat ze de meest enge ziektes en blessures afgelopen periode hebben gehad, en je weet ook maar nooit of jij deze winter en in het voorjaar wel genoeg kilometers hebt gemaakt. De regen gooide ook al regelmatig  al je schema’s in de war, en misschien heeft je naaste concurrent veel meer getraind om dit jaar nog beter voor de dag te komen.

Allemaal onzekerheden, maar gelukkig heeft Mart Kos om 19.00 uur het enige en verlossende antwoord op al die prangende vragen; ”.. mannen we vertrekken..“  en weg is iedereen voor wedstrijd nummer 1 van een uur en 10 rondjes. Het tempo zat er  ook meteen goed in, en vanaf het begin was wel duidelijk dat demarreren vanavond geen sinecure zou zijn. De snelheid werd heel regelmatig heel hoog gehouden door o.a. Mike Tesselaar en Frank Röling, en door die inspanningen stond ook al snel de deur aan de achterkant van het peloton wagenwijd open. Renners riepen om hun moeder.

Het was op deze eerste avond ook weer goed om te zien dat de vaste bezoekers met dit mooie weer gezellig bij elkaar zaten en stonden, een waar feest van herkenning,  de opgespaarde sterke verhalen van de afgelopen Corona periode konden eindelijk worden gedeeld. Hierdoor kwamen sommige toeschouwers aan kijken naar de course nauwelijks toe, maar dat werd voor lief genomen. Hoewel het zeker geen wandeletappe werd bleven de sterke mannen tot de laatste ronde bij elkaar zonder dat er ook maar een enkele uitlooppoging was geweest en kwam er een priemende eindsprint om de punten tussen de negen sterkste renners van deze avond. De toon is gezet!

De uitslag 1. Frank Röling 2. Mike Tesselaar 3. René Nap 4. Wouter Lips

Voor de volledige uitslag klik hier

Note: Gerrie Zonneveld, Frank Röling, Onno Timmermans, Bram van Kester, Mike Tesselaar moeten even hun transponder nakijken. Deze werkt niet zoals het moet.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter