Roling verovert Beverwijk in rap tempo. Na de Breestraat nu ook de Belt

De wind kan van een wielerwedstrijd vaak een boeiend schouwspel maken, vraag dat maar aan Frank Roling, de glorieuze winnaar van de ronde van Beverwijk afgelopen zaterdag, hij vernielde al de vooraf uitgedokterde snode plannen van zijn tegenstanders door keihard door de wind te beuken en alles en iedereen op een hoop te rijden. Op de persconferentie vooraf aan Recreantenkoers #19 was de man uit Beverwijk dan ook zeer opgetogen. Roling; “jullie mogen het best weten, mijn vrouw is sinds kort zwanger en de kans is zeer groot dat er naast wat bouwstof heel veel recreantenzaad bij zit”. Dit is natuurlijk geweldig nieuws voor de trouwe jury, hun koers staat voor de komende 25 jaar nog wel op de kalender. Roling vervolgd; “ons kindje scheurt straks op zijn trapfietsje dwars door de muren heen. Kan ik weer opnieuw beginnen!” Zo’n vaart zal het niet lopen maar in het welkomstmandje stoppen we straks wel een inschrijfformuliertje, dit keer van BRC.

Maar vanavond stond Frank toch gewoon weer aan de start van de maandagavond-competitie. “De punten zijn duur en de koplopers staan heel dicht bij elkaar” aldus Henk de Ruiter. “Er kan nog 4 keer worden gestart op maandagavond en de 4e keer zijn er ook nog  eens dubbele punten te verdienen, dus tijd om op de lauweren te rusten is er nog niet”. Al vroeg in de wedstrijd kreeg een van de kanshebbers Michael van Son een lekke band en hij moest met behulp van zijn vaste mecanicien en begeleider Bert Spanjaard snel depanneren hetgeen wonderwel lukte, maar een aantal rondes verder was het weer raak en kon de reis richting Driehuis worden ingezet want het reserve materiaal was op. Bert zelf aan het woord; “ja dit is toch een flinke vlek op mijn begeleiding. Mijn hele schuur thuis hangt vol Vittorio’s (banden, red.) maar wat thuis hangt hangt niet hier. Michael ligt elke zondag 8 uur in bed voor die rottige recreantenkoers, dan moet ook ik zorgen dat ik de boel op orde heb. De punten zijn duur vandaag de dag”. De jury schat in dat dit nog een lang ritje wordt richting Driehuis.

Ondertussen werd het kopwerk even snoeihard overgenomen door Richard Westerhof, de man met rugnummer 13 en al weken zonder transponder rondrijdend die dit snode plan echter wel een ronde later moest bekopen door te lossen uit het peloton. Een soort kamikaze actie van de altijd welwillende renner uit Heemskerk om op deze manier zijn karretje in 1 slag in de poep te rijden. Richard zelf over het waarom van deze actie; “ik moest vandaag 6 taarten draaien, absurd voor 1 dag! Bleek later dat de bestelling voor morgen was ipv vandaag, moet ik morgen weer 6 taarten draaien. Ik heb in 1 kopbeurt er dus alles even uitgegooid…”. Door de actie van Richard ging de deur weer wagenwijd open aan de achterkant van het peloton, sommige renners zijn nog zoek. Frank Roling moest ondertussen de keerzijde van de roem ervaren dat na een overwinning het hele peloton naar je kijkt en dus iedere keer als Frank zijn poepertje van het zadel verhief het hele peloton hem volgde. Voor Frank was er dus geen wegkomen aan.

Ondertussen stond er weer een pechgeval langs het parcours. Nu was het André Starreveld met een losse remschijf, maar gelukkig was de wegenwacht snel ter plekke en kon een en ander snel worden hersteld. Starreveld zelf; “ik had op gegeven moment een fiets met drie wielen. Alles draaide mee echter remmen deed hij niet meer. Nu is dat nooit nodig op de maandagavond echter zo’n rammelende schijf daar werd ik toch knap onrustig van in m’n kop. Alsof je lege colablikken achter je fiets hebt hangen”. Ondertussen was het peloton wel fel gedecimeerd tot een man of 15, maar nog steeds was er geen kopgroep ondanks het vele sleurwerk van onder andere de nummer 5 van de ronde van Beverwijk afgelopen zaterdag Jorge van Vliet. “Sinds mijn vakantie vlieg ik. Het Spaanse leven heeft mij vleugels gegeven. Ik heb er nog geen vinger achter hoe dat nu komt, maar feit is wel dat ik met mijn vrouw al heb afgesproken dat ik volgend jaar mijn vakantieplanning 100% ga aanpassen aan mijn wielerkalender. De enveloppies zijn dan voor haar, dat is de deal” aldus de altijd opgetogen man uit Beverwijk.

Met nog 10 rondjes te gaan zijn er nog maar 12 man rijdend in dezelfde ronde. Opvallend is het afhaken van puntenpakker Gert Sombroek. Gert die altijd piekt in de minuten na de koers was nu nergens te vinden. Niels Reemeijer (nieuw gezicht, hardrijder, DTS) die de hele koers er al snokken aan geeft probeert het ook in de laatste 2 ronden  maar hij komt niet verder dan honderd meter. Het peloton laat hem niet gaan en na twee rondjes spartelen gaan we naar een nerveuze massasprint. Schrijen Sr doet een magniefieke leadout van een halve ronde voor de grote favoriet en smaakmaker #46 Jeffrey vd Velden (er gaan geruchten de ronde dat #46 vd Velden op deze manier deze koers gekocht heeft, echter bewijs is er niet. Beide renners houden de kaken stijf op elkaar en reageren ook niet op mail en telefoon) echter gelukkig is er deze avond gerechtigheid want de nipte winnaar is de man in vorm en een veelvuldig aanvaller deze avond Frank Roling. Kort daarachter op de meet verslagen Jeffrey van der Velden, Jorge van Vliet, Koen Klinkhamer, Wim Verdonk Jurriaan Punt en lead-out man Schrijen Sr. De jury wederom bedankt! Rit #20 is op maandag 19 augustus 19:00. Tot dan!

ps renner Sombroek is inmiddels veilig thuis.

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de tussenstand

 

Comments:

  • Kees Jan

    Geweldig verslag Henk en Cees!

    Beantwoorden 13 augustus 2019 at 07:18

Laat een bericht achter