Regiokampioenschap BRC Kennemerland op 19 maart gaat NIET door

BRC Kennemerland is genoodzaakt de geplande kampioenschappen voor komende zondag (19 maart) op ons parkoers aan de Aagtendijk te annuleren. Door ernstige scheurvorming op triviale plekken van ons asfalt kunnen wij niet instaan voor de veiligheid van de renners (midden op het parkoers,  midden in de bocht etc.). Overleg met de gemeente Beverwijk heeft niet geleid tot een tijdige/snelle oplossing. Graag deze boodschap communiceren binnen jullie organisatie. Voor ons een domper op onze seizoenstart komende zondag. Alvast dank voor de communicatie richting renners. Wij zullen op onze website een duidelijk bericht plaatsen.

Korte toelichting: 6 jaar geleden is onze baan opnieuw aangelegd op een vuilnisbelt, opgehoogd met grond en staalslakken. Door de werking van de grond kan op onvoorspelbare momenten scheurvorming of verzakkingen ontstaan. Vaak valt het mee. Dit keer niet: wij kwamen er zondag achter dat de scheurvorming in de afgelopen weken behoorlijk is toegenomen. Met grote scheuren en vooral uitstekende scherpe randen tot gevolg. De gemeente Beverwijk heeft zich verplicht deze problemen op te lossen en te repareren: reparatie is dit keer omvangrijk (en kostbaar) en niet tijdig te realiseren.

Wij gaan er vanuit dat reparatie komende weken wordt uitgevoerd zodat we op het geplande moment (3 april) met onze reguliere clubwedstrijden kunnen aanvangen.

Nogmaals: voor ons en de renners een grote domper op de start van ons seizoen. We waren er klaar voor de renners en rensters zondag te ontvangen.

Wij overleggen intern nog over een andere datum. Eerst willen we dat de problemen worden opgelost.

Hartelijke groet,

Kees Jan van Toledo,

BRC Kennemerland

Comments:

  • Wouter Spit

    Erg jammer; had graag weer eens op jullie rondje gereden. Tot bij het 5-Banen Tournooi dan maar 😉

    Beantwoorden 16 maart 2023 at 19:43

Laat een bericht achter