Recreantenrit #21 rechtsom gedraaid zorgt voor een verrassende uitslag; van Son wint voor Lips en de Lange

Maandag 26 augustus 2019; in een van de hitte trillende lucht was water het toverwoord tijdens de 21e wedstrijd van de Recreantencompetitie bij BRC Kennemerland. Op de kale Ventoux van Beverwijk waar de zon vrij spel had gehad deze dag, en ook nog op deze avond konden de begeleiders van de verschillende renners het goddelijke vocht dan ook niet aanslepen. Maar ondanks deze hitte stonden de deelnemers als vanouds weer te trappelen aan de start met deze keer voor de verandering een rondje koersen in de tegengestelde richting (of anders gezegd; rechtsom, met de klok mee). Dus was de hersenpan al verlamd door de klamme vochtige lucht, dan raakten de laatste cellen ook nogeens van streek omdat er nagedacht moest worden over goed bochtenwerk. Dit was niet aan iedereen besteed. Heel onwennig ging het peloton van start uiteindelijk maar twee spookrijders ontwijkend, allebei Polen die een keertje kwamen kijken.

Frank Roling opende na 3 rondjes het bal met een snedige demarrage, hij heeft van de organisatie dispensatie gekregen om de laatste drie wedstrijden mee te rijden omdat hij na het behalen van zijn overwinningen in Wageningen en Beverwijk bij de sportklasse is gepromoveerd naar de Elite en dus eigenlijk helaas niet meer startgerechtigd is. Maar als BRC-vriend en met als tegenprestatie een contract gunnen wij ook Frank plezier op onze berg. Na 20 minuten probeerde Mike Tesselaar het een eerste keer met de bedoeling een klein groepje te vormen, dat lukte niet maar het spel was wel op de wagen en er volgde werkelijk een spervuur van demarrages, die uiteindelijk niet de verwachtte splitsing in het peloton bracht. Na ruim een half uur was nog steeds alles bij elkaar, wel met de tong op de bovenbuis. Jorn Teer; “ik ben 2,5 weken in Georgie geweest, onder andere gelopen in de Kaukasus. Ik had het het eerste half uur echt slecht…. die bergen daar zijn hoog maar vergeleken met onze belt is de Kaukasus een golfbaan” aldus de altijd goedlachse renner uit Assendelft.

Langzamerhand komt bakkers-talent Richard Westerhof weer in de gewenste conditie voor de ¬†najaars wedstrijden, dit natuurlijk met het oog op Heemskerk zondag a.s. Hij kon vanavond het peloton heel lang volgen en dat geeft weer goede hoop voor de komende weken. Richard is meestal de man van het najaar, de man van de vallende bladeren, de lage zon en de dauw over de weilanden. Wanneer de koeien op stal gaan zie je 1 man nog door de polder razen… dat is Richard! Na drie kwartier probeerde een immer actieve Mike Tesselaar nu samen met Rob de Lange het nog maar eens, de heren waren op gegeven moment echt uit zicht verdwenen. De Lange pareerde in de kleedkamer; “ik ben er afgelopen jaar echt weer serieus voor gaan leven! Via de school van onze dochters leerde ik Sinckeldam (professioneel wielrenner, red.) kennen en nu train ik met Sinckeldam, ik eet met Sinckeldam, ik draag de kleren van Sinckeldam, ik adem dezelfde lucht als Sinckeldam en wie weet slaap ik straks ook met Sinckeldam. Die man maakt mij bunkerhard, ik was vanavond niet te stoppen”. Maar het peloton had daar andere gedachten over en sloot na een paar rondjes weer aan bij de twee koplopers. Later probeerde Mike het nog een keer met de al weken zeer aanvallend rijdende Gerrie Zonneveld, die in het geheim op de zaterdagochtend een nieuwe trainingsgroep heeft gevonden (de redactie zoekt nog naar de details) maar ook deze aanval stierf in schoonheid. De allerlaatste aanval kwam van Aad Duin met Pieter Sikkes maar ook zij vielen ten prooi in de briesende muil van het peloton. Erop en erover noemen ze dat, deze heren een illusie (en wat punten) armer achterlatend.

Uiteindelijk volgde er de massasprint die toch wel bijzonder werd zo met het rondje andersom. Op de vraag van Schrijen waar de Vries nou bleef (“elke week kom jij mij op de laatste meters nog hortend en stotend voorbij..”) antwoordde Erwin; “zo’n rondje andersom is niets voor mij, ik kan daar niet mee omgaan. Bij DTS sta ik na de eerste bocht ook altijd meteen aan de verkeerde kant van de brugleuning. Mijn hele leven schaats ik al linksom, buffel ik op de zaterdagmorgen mijn Volendam-rondjes linksom, draai ik mijn yoghurt linksom en zelfs mijn rondes om het IJsselmeer rijd ik linksom. Bij rechtsom rijden krijg ik kortsluiting in mijn kop”. Een massasprint dus waarbij je op de helling voor de Tarzan al voorin moest zitten, met daarop volgend toch wel een beetje verrassende uitslag; Michael van Son wint voor Wouter Lips, Rob de Lange, Sjors van Eerden, Ren√© Nap en Cees Schrijen. Helaas voor Cees had de organisatie besloten 5 eindprijzen beschikbaar te stellen deze avond. Zit je een keer na een zwaar bevochten rit in de kop van het peloton en dan dit. Volgende week weer linksom met rit #22 van de totaal 23 ritten. Tot maandag 2 september 19:00!

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de tussenstand

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter