Recreantenkoers #20; van 0 naar 100 in 2,7 seconden. Klinkhamer wint (incl. reactie Bert Bakker)

Veel wind en 31 man aan de start vanavond bij de recreantencompetitie rit #20 van BRC Kennemerland. Er hing iets in de lucht want al in de eerste ronde (correctie; de eerste bocht) was het raak! Vanaf de start demarreerde Mike Tesselaar en het was eerst Koen Klinkhamer die reageerde, later ook Bruno van Beek (junior) en Michael van Son (“ik denk ik reageer meteen, want met de wind van vanavond had dit zomaar de slag kunnen zijn”).  Voor de laatste punten in het klassement gaat dus de algehele trucendoos open en wordt het spel hard gespeeld zo bleek. Vanaf bocht 1 dus het peloton meteen op een lint (Erwin de Vries tegen van Son; “ik was tegen je aan het praten maar je zei niks meer terug…”) en er stond achteraan geen deur maar een complete zeesluis open! Want ga maar na; 14 renners werden in 1 klap op achterstand gezet, nog nooit zoiets gezien. Deze mannen konden hun dromen over eigen heldenlevens al na een paar ronden bij het vuilnis zetten. Totaal geknakt keerden zij huiswaarts.

Over het gehele parcours reden renners als losgeslagen veulens op zoek naar hun moeder en nog was het niet gedaan, want in ronde zes schudde Gerrie Zonneveld nog een keer aan de boom en samen met Bruno van Beek (Bruno schudde weer aan de boom van Gerrie), Bert Bakker, Mike Tesselaar (die schudde ook steeds meer), Koen Klinkhamer en Michael van Son gaven zij het peloton het nakijken. Hoewel de voorsprong in eerste instantie mondjesmaat groeide kreeg het peloton de meeste koplopers pas weer te zien toen zij op een ronde werden gezet. Alleen Wouter Lips kon met een magistrale jump vanuit het peloton de oversteek naar de kopgroep nog maken en dat deed hij in de snelste ronde van de avond 1.48.8 (gem. 48 km ), helaas kreeg hij hiervoor geen extra punt. Ondertussen moest de demarrant van het eerste uur Mike Tesselaar lossen, hij had vanavond niet de goede benen na het criterium in Heerhugowaard gisteren plus misschien wel een staartje kermis daarna. Overmoed komt voor de knal zo moet hij gedacht hebben, op weg naar de douche. In het peloton werd ondertussen tempo gemaakt door Jurriaan Punt, René Nap en nog een handvol renners maar het gat werd per ronde groter, een chasse patat dus. Halverweg kwam er een soort gelatenheid over het peloton, de kopgroep was te sterk.

In de vijftiende ronde was het opeens gedaan met Wouter Lips, hij moest de kopgroep laten gaan en zakte langzaam terug naar het peloton en een paar rondjes later naar de douche. De eerdere oversteek speelde hem parten; totaal geparkeerd. Een paar ronden later moest Cees Schrijen de tol betalen voor de snelle start deze avond. Ronden lang hing hij aan zijn vingertippen aan de deur van die zeesluis maar op gegeven moment spoelde hij mee het open water in. Schrijen zelf; “ik moest met lede ogen het peloton laten gaan, opgeblazen na die snelle start. Het hele alfabet is voorbij gekomen in de minuten daarna”. De volgende chasse patat was van de ontsnapte combi Erwin Krom en Jurriaan Punt. Ook zij moesten erkennen dat de kopgroep wel erg goed samenwerkte en terugkomen geen optie was. Punt in de kleedkamer; “met die wind kom je al snel tot het besef dat je er flink tussenin blijft hangen. Niet vooruit, niet achteruit. Geparkeerd noem je dat dan”. Na een uur koers was de ronde voorsprong een feit en werd het peloton gedubbeld. Het peloton bestond toen nog maar uit acht man die vijf rondjes voor het einde mochten afsprinten. De sprint van de kopgroep werd nipt gewonnen door Koen Klinkhamer voor Bruno van Beek, Michael van Son, Gerrie Zonneveld (sterk optreden na wat tegenslag de laatste weken!) en Bert Bakker, de sympathieke Zaankanter die de sprint liet lopen en vanavond zijn laatste wedstrijd in Beverwijk betwistte want hij gaat naar het WK voor veteranen in Sankt Anton komende zondag. Wij denken gezien zijn ijzersterke performance vanavond dat hij er helemaal klaar voor is. Heel veel succes volgende week Bert!!

De volledige uitslag plus stand volgen snel.

 

Reactie van Bert Bakker op dit verslag wat wij willen delen;

Goede morgen mannen,

Henk je hebt een heel stukje geschreven, geheel naar waarheid. De keren die ik geweest ben nog niet meegemaakt dat in de eerste ronde al het tempo zo hoog lag, als oudere heb je hier wat moeite mee in de tweede ronde was ik door dat punt heen. Echt weer eens ouderwets vanaf de start aan de boom schudden het is te trainen mannen.
Een paar minuten inrijden en dan vijf minuten op wedstrijd snelheid rijden en dit een paar keer per week, je zal zien dat het werkt.

De groep van Henk en mijn mede renners wil ik hierbij bedanken voor de fijne wedstrijden op maandag avond ga er met plezier heen. Mannen misschien tot volgend jaar.

Met vriendelijke groet
Bert Bakker

 

Comments:

 • Bert Bakker

  Goede morgen mannen
  Henk je hebt een heel stukje geschreven, geheel naar waarheid.
  De keren die ik geweest ben nog niet meegemaakt dat in de eerste ronde al het tempo zo hoog lag, als oudere heb je hier wat moeite mee in de tweede ronde was ik door dat punt heen.
  Echt weer eens ouderwets vanaf de start aan de boom schudden het is te trainen mannen.
  Een paar minuten inrijden en dan vijf minuten op wedstrijd snelheid rijden en dit een paar keer per week, je zal zien dat het werkt.
  De groep van Henk en mijn mede renners wil ik hierbij bedanken voor de fijne wedstrijden op maandag avond ga er met plezier heen.
  Mannen misschien tot volgend jaar.
  Met vriendelijke groet
  Bert Bakker

  Beantwoorden 20 augustus 2019 at 08:55

Laat een bericht achter