Oud-lid Jesper Rasch krijgt kans om prof te worden

Oud-BRC lid Jesper Rasch (20) rijdt volgend seizoen voor SEG Racing Academy, een van de beste opleidingsploegen van de wereld. De Zandvoorter, met de roots in Uitgeest (vader Mark en oom Patrick waren ook uitstekende renners), was dit seizoen al stagiaire bij het Nederlandse team. Hij reed zich in de kijker als coureur van West-Frisia.

Jesper Rasch in het shirt van SEG Racing.

Daarvoor reed Rasch voor Monkey Town en BRC Kennemerland. In 2017 werd hij als gastrenner nog derde met BRC tijdens de 24 uur van Zandvoort. Hij stond toen op het podium met Jeroen Visser, Erik van der Wel en Onno Timmermans (foto).

SEG Racing leverde afgelopen jaar vier talenten af aan de World Tour: Julius van den Berg (EF Education), Stephen Williams (Bahrein-Merida), Cees Bol (Sunweb) en Edoardo Affini (Mitchelton-Scott). Wellicht is Rasch de volgende die professional mag worden.

Ander transfernieuws van een oud-lid: Beverwijker Mike Appelman verruilt Wielerploeg Groot Amsterdam (WPGA, DTS) voor West-Frisia. Zijn broertje Stefan blijft in 2019 wel voor WPGA rijden.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter