Oud BRC-mechanieker Jan Prikkel (87) overleden

Afgelopen donderdag kwam bij ons het bericht binnen dat Jan Prikkel gisteren op 87-jarige leeftijd is overleden.

Voor de wielervolgers en oud BRC’rs van weleer was Prikkel een bekende in het wieler metier. Decennialang nam hij de rol van mekanieker op zich. Onder andere langdurig bij BRC Kennemerland, daarna bij de Volendamse ploeg van Leo van Etten en later bij de ploegen van Ton Welling was hij jarenlang een vaste kracht.

Wij zijn dankbaar voor wat hij gedaan heeft voor BRC Kennemerland en wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van het verlies.

Afscheid nemen van Jan is op zondag 27 november van 15.00 tot 15.30 uur in Uitvaartcentrum Eeken te Beverwijk.

Het bestuur van BRC Kennemerland.

Notitie: de foto bij dit bericht dateert uit 1975. Voor de fietswinkel van Van Tunen in Heemskerk. Jan Prikkel is helemaal links te zien, gehurkt.

Comments:

  • Gerard Steeman

    Jan stond altijd klaar bij de koersen om iedereen van onze club bij te staan. Altijd hele fijne ervaringen gehad. Ik herinner me nog dat de hele club naar Neuwied trok om daar tegen de locale club (sister-club?) te rijden. Oud-renner Rudi Altig was daar ook als toeschouwer, leuk om te zien. Mooie dagen met elkaar gehad als club, samen met de bus erheen. Veel zingen op de bus onder leiding van Jack van Hooff. We zullen Jan Prikkel missen, een insipratie voor iedereen.

    Beantwoorden 3 september 2023 at 09:28

Laat een bericht achter