BLIS online wintercompetitie #1 – eerste BRC wedstrijd 21/22 op Zwift is een feit..

Al heel lang werd er naar uitgekeken. De geluiden gonsten al in Beverwijk. Tacx machines raakten uitverkocht en het werd stil op straat. Vanavond, dinsdagavond 14 december ging het 2e seizoen E-racing bij BRC Kennemerland van start op Zwift. Met dit jaar een heus klassement en naar horen zeggen ook serieuze eindprijzen. Plus deze eerste dinsdag 19 renners (1 renster) aan de start!

“De druk werd mij te groot” aldus organisator en toprenner Wouter Breedtbruijn. “Er kwam zoveel vraag vanuit de club naar nog een jaar E-racing. Renners missen buiten de competitie, maar éénmaal binnen vreten ze het tapijt van de trap af zo gretig”.

Wouter had een mooi parkoers in elkaar gecodeerd. Eerst een kwartier losrijden met elkaar. Tijdens de neutralisatie worden de eersten al gelost maar heel sociaal wacht men nog even. “Daardoor kwam het startschot precies op het steile stuk van de eerste helling” aldus renner Schrijen Sr. “Meteen stond het schuurpapier op mijn luchtpijpen”.

Op dat moment was de kopgroep al gevlogen. Renners als Röling, Buuren, Beek Jr., Schrijen Jr., Zeldam, etc etc, eigenlijk de hele mikmak behalve een paar maakten voorin de dienst uit. Nieuwkomer Raymond Rijnsburger miste even de connectie en werd teruggeworpen. “Ik denk dat mijn zoon een flinke film aan het downloaden was, want heel Zwift ging op zwart” aldus de hardrijder.

Uiteindelijk wapperde ook de kopgroep uit elkaar en bleven de sterksten over, wat dat betreft geen illusies dat binnen anders is als buiten. Voorin streden 4 renners uiteindelijk om de winst. Zeldam trok op 200 meter aan maar zijn boerenkool gooide roet in het eten. Röling vol erover met Beek en Buuren in zijn wiel. Zeldam incl. kool op 4. Eggers kort daarachter, daarna een groep met Schrijen Jr., van Son, Breedtbruijn en de Lange.

Na afloop tussen het afzien door toch weer puike reacties. Gerri Zonneveld spande de kroon; “Ik heb 2 maanden lopen verhuizen, Trap op trap af. Van kruipruimte tot dakpan de boel spik en span gepoetst. Geen fiets gezien en dan dit. Heerlijk!”. En onze voorzitter die tijdens de neutralisatie nog veel voorin te vinden was deed uiteindelijk het licht uit. Het was een mooie ouverture.

Uitslag Rit 1: 1. Röling, 2. van Beek Jr., 3. van Buuren, 4. Zeldam, 5. Eggers, 6., Schrijen Jr., 7. Breedtbruijn, 8. van Son, 9. de Lange, 10. Thodé

Röling dus de man in het geel. Klassement publiceren we vanaf week 2.

Dinsdag 21 december 20:00 rit 2 BRC Zwift Wintercompetitie. Tot dan!

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter