Onno Timmermans Recreantenkampioen 2019, Melk 2 en Klinkhamer 3.

Maandagavond was het jaarlijks kampioenschap voor recreanten van Beverwijk op de wielerbaan van BRC Kennemerland. Bijna 40 man stonden er aan de start onder wie de uittredend kampioen van 2018 Luca Schrijen, het zat voor hem deze avond echter niet mee want na ruim 1 ronde moest hij de strijd staken met materiaalpech en waren zijn kansen op een goed resultaat verkeken. Na een trage verkenning en een voorzichtig aftasten van de concurrentie in het begin van de avond ging het tempo al spoedig behoorlijk omhoog en moesten de eerste renners het peloton laten gaan, gelukkig bleef er nog een behoorlijke groep bij elkaar waaruit tijdens de wedstrijd verschillende groepjes probeerden een gat te slaan maar verder dan enkele tientallen meters kwamen ze meestal niet door het moordende tempo in het peloton. Jammer dat tijdens de wedstrijd Yvette de Koning de enige dame, van de vier die aan de start stonden, die in het peloton goed bleef meedraaien een paar rondjes voor het einde met pech de wedstrijd moest verlaten. Good old Bert Bakker, de winnaar van het klassement van 2018 Sjors van Eerden, de rappe Michael van Son, de altijd strijdvaardige Koen Klinkhamer, de zondag nog grieperige Jorge van Vliet probeerden het verschillende keren met kleine groepjes van wisselende samenstelling om het peloton op achterstand te zetten maar alles kwam steeds weer bij elkaar, Drie ronden voor het einde vertrok Jos Niesten om met een ultieme poging nog een keer te ontsnappen maar ook hij kreeg niet veel ruimte en werd teruggepakt, tenslotte sprong vlak voor de bel Onno Timmermans weg kreeg enkele tientallen meters en bleef op de streep het peloton enkele meters voor als de nieuwe kampioen der recreanten van Beverwijk.
Uitslag: 1e Onno Timmermans, 2e René Melk, 3e Koen Klinkhamer, 4e Michael van Son, 5e Sjors van Eerden, 6e Charles van Royen, 7e Paul van Ewijk, 8e Jorge van Vliet, 9e Bas de Lange, 10e Ronald Welp
Let op: volgende week maandag GEEN recreantenkoers ivm 2e Pinksterdag. De volgende Recreantenkoers vindt plaats op dinsdag 11 juni om 19:00. Tot dan!

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter