Ongekende wattages tijdens Recreantenrit #6; Melk wint voor Roling en Punt

Dat wielrennen evolueert mag duidelijk zijn; vroeger stond de recreantenrit in het teken van het uitbollen na een druk koersweekend. Anno 2019 staat het weekend in het teken van de  recreantenrit. Maandagavond zomaar instappen kan maar zoals renner Nap het mooi verwoordde; “dan eet je je spaghetti wel twee of drie keer opnieuw onderweg”. De eerste ronde leek op lekker toeren, maar daarna liet vooral Frank Roling zien dat zijn verbouwing klaar is. De man prachtig in het nieuw gestoken door DTS klapte er na twee ronden vandoor en het was meteen alle hens aan dek. Doordat er in het peloton gaten vielen (heren u heeft uzelf hiermee, red.) reden vele renners al in ronde 4 hun snelste ronde… of laten we het anno 2019 vertalen; haalden vele renners al in ronde 4 hun hoogste wattages. Door de ontsnapping van Roling en de schermutselingen die daarop volgden werd het de eerste 20 minuten alle hens aan denk. Renners die de 400 watt over vijf minuten niet meer halen waren kansloos. Tijd voor schaken of bridgen. Na een half uur werden zij al gedubbeld door op dat moment de kopgroep van drie man; Klinkhamer, Schrijen Jr en ja weer Roling. Gezamelijk net zo oud als Bert Bakker die ook voor het eerst weer een wedstrijd meedeed. Roling was zo actief en sterk vanavond dat de bloemen voor hem zouden moeten zijn. Ondertussen werd er in het peloton een ware jacht geopend op de drie koplopers, er waren immers een aantal man die de slag gemist hadden en dus hun klassement zagen verdampen. Achterin was het weer harken met de deur open, zeker door een ongunstig fel noorderwindje. Op het moment dat de drie bijna ingelopen werden  sprongen de mannen met punch meteen het gat in; van Son, Melk, Zonneveld (dit keer pakte hij een wiel), Punt. (punt). Die vier. Dit betekende de finale slag want de rest had niet meer het vermogen om te pieken naar 1100 watt, want dat bleek minimaal nodig om de overstap te maken. Het peloton daarachter reed goed door, maar zoals Nap het opnieuw verwoordde; “ik reed me voorin helemaal lek, kijk ik achterom zitten ze gewoon te kletsen”. Van Eerden was de verliezer dit keer, de topper lijkt zijn vorm nog net niet te pakken te hebben; “het was even helemaal niks. Mijn schema’s zeggen dat mijn piek nog moet komen dus het is even wachten. Ik slaap al op zolder voor wat extra ijle lucht, dat gaat zich straks uitbetalen”. Vanuit de kopgroep sprintte Melk naar een keurige eerste plaats, Roling 2 en Punt netjes 3. Vanuit het peloton was het renner Sombroek die zijn gouden benen van de afgelopen weken beloonde met moed en zo soleerde naar plek 8. Nak won de sprint van het peloton. En mocht u nog willen weten of u nog kans maakt op een overwinning op de maandag; zorg er dan eerst voor dat u 1 uur en 10 minuten gemiddeld 322 watt kan trappen.. Maandag 20 mei 19:00 rit 7.