Nwl/Jun Dames regio NH van start bij BRC Kennemerland

Afgelopen zaterdagmorgen werd er weer een initiatief werkelijkheid, en wel op het parkoers van BRC Kennemerland. De dames Nieuwelingen/Junioren uit de regio Noord Holland gaan net als de Beloften/Eliten een samenwerking aan, wellicht ook onder de Stichting Team Noord Holland (de gesprekken lopen nog). Doel is om een fundament te slaan onder de werving, de opleiding en de doorstroming maar ook onder het behoud van deze categorie dames.

Zaterdagmorgen kwamen er in totaal 18 dames uit Noord-Holland in clubhuis De Kelder samen voor allereerst een prestentatie van Roel Pettinga (initiatiefnemer samen met Frank van Riemsdijk) en Arie Koops (dagelijkse leiding tijdens deze opstartfase). Roel aan het woord; “we hebben eerst de dames en later de ouders ge├»nformeerd over ons initiatief plus de planning voor het komend seizoen”. Na afloop gingen de dames samen met Frank en Peter Zijerveld (co├Ârdinator sportstimulering KNWU) de mist in voor 1,5 uur training op de belt.

Frank van Riemsdijk na afloop: “het was een mooie opkomst zo voor de eerste keer. We hadden 24 aanmeldingen maar sommige rensters hadden verplichtingen elders”. Gedreven als altijd vertelt Frank verder.. “Die samenwerking zoals het nu ontstaat vinden Roel en ik top! Zelf missen we die ervaring, maar we willen ook niet dat dit initiatief van ons afhankelijk wordt. Als ik straks met Tam achter de geraniums zit moeten die dames nog steeds hun rondjes rijden”.

Het eerste doel van de samenwerking is samen trainen, samen leren en straks samen de wedstrijden rijden. “Daar zit nog wel de kneep” vervolgd Roel. “Wij hopen echt op een volwaardig seizoen met wedstrijden vanaf maart. Op dit moment heb ik nog wat samengeknepen billen hier”.

Enfin de kop is eraf en het enthousiasme onder de rensters groot. Nu zorgen dat ook deze samenwerking uitgroeit tot een mooie structuur binnen de Regio Noord Holland. Wordt vervolgd.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter