NK Jeugdwielrennen 2020

Zaterdag 27 juni wordt het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen georganiseerd in Nijverdal. Het parcours van het NK Jeugdwielrennen is voor veel renners bekend terrein. Jaarlijks organiseert CC75 de (Jeugd)Ronde van het Villapark op hetzelfde parcours.

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen is voor veel renners en rensters het hoogtepunt van het wielerseizoen. Na een hele reeks kwalificatiewedstrijden mogen de geselecteerde renners en rensters strijden om de felbegeerde rood-wit-blauwe kampioenstrui. Deelnemen aan het NK Jeugdwielrennen is alleen mogelijk op uitnodiging. Per district worden alleen de allerbeste jeugdrenners afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap.

De selectieprocedure in het district Noord-Holland voor het NK Jeugd op zaterdag 27 juni 2020 in Nijverdal wordt gebaseerd op een klassement over 4 NK selectiewedstrijden.

NK Selectiewedstrijden district Noord-Holland

Zondag 5 april 2020 ARC Ulysses – Amsterdam
Zondag 19 april 2020 ASC Olympia – Amsterdam
Zondag 10 mei 2020 ZWC DTS – Zaandam
Zondag 17 mei 2020 HRTC DOK – Den Helder

Landelijke Jeugd Toernooi districten Noord-Holland en Midden

Voor het NK Jeugdwielrennen kun je je niet alleen plaatsen via bovenstaande NK selectiewedstrijden in ons district. Je kunt je ook kwalificeren via het Landelijk Jeugd Toernooi (LJT).

Het LJT voor de districten Noord-Holland en Midden zal worden georganiseerd op zaterdag 6 juni 2020 in de gemeente Utrecht op het parcours Nedereindse Berg (Recreatieoord Nedereindse Plas).  Dit LJT is voor jeugdrenners cat 1 t/m 7 die volgens de vestigingsplaats van de vereniging waarvan zij lid zijn vallen onder het district Noord-Holland of Midden. Het LJT is onderdeel van de NK Jeugd Weg selectieprocedure 2020.
Inschrijving voor dit evenement gaat via MIJN KNWU (de wedstrijd zal binnenkort zichtbaar zijn op de kalender van de KNWU)

 

Alle informatie over de selectieprocedure en Landelijk Jeugdtoernooi (LJT)  is terug te vinden in onderstaand document.

Informatie selectieprocedure en LJT

 

 

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter