MNS Recreantencompetitie rit#6: Twee Bakkers vechten om een been…. Brantjes gaat er mee heen

Harde wind rustig vertrek maar dat was van korte duur, al heel snel ging de beuk erin, en bovendien zorgde de wind er wel voor dat het peloton in een lange sliert over het parcours ging zodat door de mannen achterin het peloton behoorlijk moest worden gebikkeld.

Terwijl Bert Bakker achteraan nog rustig aan het warm draaien was aan de staart van het peloton, kwam er al een eerste aanval van neef Richard (of ze het op de terugweg hebben uitgepraat weet ik niet, we hebben het in Zaanstad nog horen donderen. Boer Schavemaker uit Assendelft meldde ons nog dat zijn koeien van schrik achteruit de stal in liepen…). Richard Bakker vluchtte samen mat Lars Thode en Ronald Welp maar dat kon het peloton zo vroeg in de wedstrijd niet goedkeuren.

De pogingen volgden elkaar in rap tempo op, een deze avond heel actieve Jorge van Vliet probeerde het een aantal maal evenals Lars Thode, Ronald Welp en Stefan Brantjes maar door de harde wind was er vanavond geen wegkomen aan.

Wel gebeurde er het een en ander aan de achterkant van het peloton waar de deur eerst op een kier kwam te staan maar na een uur was het raak en fladderde een heel pakket renners er af door een toen wijd openstaande deur. Alsof in IJmuiden de sluizen open stonden en het Noordzeekanaal helemaal leeg liep richting Noordzee. De wind had vanavond dus zijn werk gedaan en een peloton vol recreanten verloor haar dromen tussen de staalslakken.

Er kwam nog wel een aanval van weer  Richard Bakker maar ondanks dat oom Bert het peloton probeerde te temmen door op kop van de groep te gaan rijden slaagde ook deze poging niet. De mannen hadden dus een lange thuisrit nodig om de boel weer recht te zetten.

Een groepssprint dus met in de bel nog een bekende poging van Erwin Krom, maar zijn hele breiwerk viel in duigen toen het peloton ‘erop en erover’ ging. Krom met staart tussen de benen terug naar Limmen. De uiteindelijke uitslag van deze pelotonssprint werd. 1. Stefan Brantjes 2. Lars Thode 3. Ronald Welp 4. Jorge van Vliet 5. Patrick Stam

Stand 50 plus klassement na 6 wedstrijden. 1. Erwin de Vries  2. Bert Bakker 3. Theo van Lieshout 4. Paul van Ewijk 5. Jorge van Vliet

Comments:

 • Bert Bakker

  Hoi Henk
  🙂 het is niet mijn zoon Ruud, maar mijn oomzegger Richard, die al een paar keer heeft mee gereden en steeds beter gaat rijden.
  Sportieve groet
  Bert🚴🏍

  Beantwoorden 17 mei 2022 at 21:01
  • Richard Bakker

   Hahaha😄 begint ook met een R😜👍🏼

   Beantwoorden 17 mei 2022 at 21:23

Laat een bericht achter