MNS Recreantencompetitie rit#5: Warmte legt deken over de koers. Brandjes wint weer. Nak knap 5e

9 mei 2022 een prachtige warme zomeravond en een sterk deelnemersveld aan de start voor alweer de 5e ronde van de Makelaar Nieuwe Stijl competitie. Het publiek was in grote getale komen op dagen. Een paar oude bekenden waren ook na hun winterslaap weer op de racefiets gesprongen, zoals de oude strijder Pim Keetman en de voor een goed deel herstelde Jorrit Piet, die vanavond alweer de gehele wedstrijd kon uitrijden, maar ook Yvette de Koning liet zien dat zij het fietsen nog niet is verleerd.

Rustige start maar dat gold zeker niet voor Wouter Lips. Hij probeerde het meteen vanuit de start (red.: heren denken we wel aan de eerste 15 minuten neutralisatie?), dacht met de dagelijkse woon/werk kilometers wel potten te kunnen breken en verwachtte een paar man mee te krijgen maar moest het na een aantal rondjes toch weer opgeven want zo vlak na de start was er nog weinig animo en bleef het tempo hoog in de groep.

Die animo kwam er later wel van o.a. achtereenvolgens Sjors van Eerden, Eric Peet en Mike van Bugnum maar verder dan een paar seconden werd er niet weg gereden. Het weer was misschien wel te mooi. Er stond weinig wind en er waren te veel mannen die zodra iemand de poepert van het zadel verhief meteen in de achtervolging modus gingen. Good old Bert Bakker zei het na afloop, er was geen wegkomen aan deze avond en dus werd het een massasprint. Opvallend daarin was de terugkeer aan de top van oud toprenner J. Nak uit Uitgeest. Het klassement ligt voorlopig nog niet in de plooi. We gaan een hete zomer tegemoet.

Uitslag: 1 Stefan Brantjes. 2 Sjors van Eerden 3. Michael van Son 4. Ronald Welp. 5 Jacco Nak

Voor de gehele uitslag klik hier

Voor het klassement klik hier

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter