MNS Recreantencompetitie rit#3: Breedtbruin wint uit sterke kopgroep van 4

De 3e wedstrijd van de Makelaar Nieuwe Stijl recreanten competitie ging van start onder een grijze lucht en een temperatuur waarbij het voor toeschouwers niet aangenaam verpozen was, vandaar dat alleen de harde kern en voor het eerst dit jaar het vaste team rond Michael van Son aanwezig waren.

Gelukkig lieten de renners het deze avond niet afweten en werd er om 19.00 uur gestart met een behoorlijk peloton. Na een paar rustige rondjes vloog de vlam in de pan en ontstond er een kopgroep van in eerste instantie 5 man en met een nog te overbruggen gat tussen peloton en kopgroep slaagde Michael van Son er als enige nog in om met een redelijk impressionante sprong de kloof te overbruggen. Een iets te late maneuver van Lars Thode slaagde echter niet en Lars moest met lede ogen toezien dat de kopgroep was vertrokken.

Echter de samenstelling van de kopgroep veranderde wel want Dennis Bloedjes en Jorge van Vliet vandaag beiden voor de eerste keer van start dit jaar, hadden na een aantal rondjes in die kopgroep al hun cartouche’s verschoten en moesten met een zekere mate van tegenzin de kopgroep laten gaan. Daardoor bestond die groep nu uit Stefan Brandjes, Wouter Breedt Bruin, Michael van Son en Sjors van Eerden zij vonden elkaar werkten goed samen en het peloton had het nakijken. Good old Bert Bakker probeerde het nog wel een keer maar ook hij moest passen, bij het wegrijden van de kopgroep zat hij iets te ver in de groep en dat deed achteraf pijn. De koplopers werkten goed samen en na een goed uur wedstrijd kwam de hergroepering tot stand waardoor de jury het peloton eerder moest laten af sprinten.

De sprint van dat peloton werd gewonnen door Erwin Krom en de sprint om het podium werd gewonnen door Wouter Breedtbruin voor Stefan Brandjes, Michael van Son en Sjors van Eerden.

Hierbij de volledige uitslag

Hierbij de stand in het klassement

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter