MNS Recreantencompetitie rit#21: Bert Bakker legt het peloton nogeens flink op de pijnbank

Vanavond de één-na-laatste rit van de Makelaar Nieuwe Stijl Recreantencompetitie 2022, een serie van 22 wedstrijden op de maandagavonden, elke weer weer 19:00. Uw verslaggever weet niet wat er aan de hand was vanavond, maar toen de bel ging na 4 rondjes gezamenlijk kabbelend inrijden sloeg onmiddellijk de vlam in de pan, en waren er na een goed kwartier al kleine groepjes roepende achterblijvers die binnen een half uur al op een ronde kwamen te staan met het zuur vol achter de oren.

Het hield niet op vanavond, men gunde elkaar geen moment rust. Jeffrey van de Velden zag zijn twee zoontjes te keer gaan fietsend om het clubgebouw in hun Alpecin shirtjes, dat inspireerde hem blijkbaar om het ook een paar keer te proberen maar zo gemakkelijk als die mannetjes rond reden lukte het pa niet. Demarreren lukte wel maar wegblijven was het probleem met dit hoge tempo in de groep, ook voor de kersverse winnaar in Heemskerk voor de sportklasse. Dit geeft maar weer aan dat het niveau van de maandag keer op keer hoog is. Good old Bert Bakker was ook een aantal maal zeer slim actief  bij een uitlooppoging maar het peloton liet de veteraan niet gaan, men kent zijn trucen inmiddels. Daardoor bleef het peloton de hele wedstrijd hoog met als gevolg dat een groot aantal renners de gehele wedstrijd volledig in het rood tussen hun kader hingen. Zoals Jurriaan Punt het na afloop beschreef; “ik heb nog nooit zó afgezien”…

Maar ook deze editie leek het uiteindelijk weer op een massasprint uit te lopen, of anders gezegd op een sprint tussen een stel stervende zwanen. De één nog meer verrot dan de ander. Maar die massasprint daar staken drie man een stokje voor. Met nog 8 rondjes te gaan gingen  na weer een demarrage van vd Velden zowel Bert Bakker als Dennis Bloedjes er slim overheen. Ronald Werp, de man in vorm zag het gevaar en kon de sprong nog maken. De rest leek gezien. Ronald en Dennis zijn in een hevige strijd gewikkeld om de punten in het eindklassement, en Bert kon nog wel een paar punten gebruiken in het klassement voor de 50 plus hoewel hij die leeftijd reeds jaren is gepasseerd. Ondanks de inspanningen van een daarachter jagend peloton lukte het de mannen uiteindelijk. Met een kleine voorspring kwamen zij voor het peloton uit over de finish, jammer dat de toeschouwers die zoals elke maandagavond weer aanwezig waren niet iedere week zo’n attractieve wedstrijd voorgeschoteld krijgen als deze week.

Zoals gezegd volgende week 12 september de laatste wedstrijd, dus dubbele punten en na afloop de prijsuitreiking met een biertje erbij. Neem je licht mee!

Uitslag 1e Ronald Welp 2e Dennis Bloedjes 3e Bert Bakker 4e Jeffrey van der Velden 5e Jacco Nak

50 plus 1e. Erwin de Vries 126 2e Bert Bakker 108 3e Theo van Lieshout 107 4e Michael van Son 102 5e Aad Duin 92

Voor de uitslag klik hier

Voor het klassement klik hier

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter