MNS Recreantencompetitie rit#20: Ook ná de kermis is Nak superieur

Met een brede glimlach kwam hij maandagavond aan op het parcours van de BRC, net terug uit Oostenrijk waar hij had meegedaan aan het WK voor veteranen. Bert Bakker had met zijn verblijf aldaar weer een mooi resultaat behaald, vice wereldkampioen tijdrijden in zijn leeftijdscategorie. Een kroon op de vele trainingsuren de afgelopen maanden, en een parel aan de ketting van reeds eerder behaalde resultaten, en dan nu weer gewoon starten op de maandagavond.

Voor één keer dit seizoen werd de ronde weer andersom gereden. Dat is zoals gebruikelijk weer een uitdaging voor de schaatsers onder de fietsers waarbij hun systeem bij rechtsdraaiende rondjes compleet van de leg raakt. Bochten worden vierkant en de berm is dichterbij dan ooit. Een rustige start maar toen het echt los ging was er geen houden meer aan, want door de harde wind viel het peloton al vrij snel in stukken uiteen en reden er groepen en groepjes over het gehele parcours.

Na 20 minuten werden de eerste achterblijvers dan ook al gedubbeld, omdat het tempo verwoestend hoog bleef, na 50 minuten bleven er 16 man over die aan elkaar gewaagd waren. Ondertussen waren er verschillende renners die de kleedkamers gingen opzoeken min of meer uitgepierd. Martin Huisman viel ook uit maar die was al rijdend een wesp tegen gekomen en had veel last van de daarbij opgelopen steek. De wesp had trouwens niets.

Ondertussen was er veel publiek op komen dagen en die stonden na 1 uur en 10 rondjes gespannen te kijken naar de eindsprint van de 15 overgebleven renners. Jacco Nak had deze avond de beste benen ondanks zijn langdurige verblijf bij de Ronde van Heemskerk na afloop afgelopen zondag. De man is nog verre van versleten en heeft Bert Bakker als grote voorbeeld boven zijn bed hangen.

Uitslag. 1e Jacco Nak 2e Ronald Welp ( kijk even je transponder na ) 3e Dennis Bloedjes 4e Sjors van Eerden 5e Stefan Brantjes.

50+ klassement 1e Erwin de Vries 118 2e Theo van Lieshout 102 3e Bert Bakker 98 4e Michael van Son 96 5e Aad Duin 92

Voor de uitslag klik hier

Voor het klassement klik hier

 

Comments:

 • Bert Bakker

  Weer een leuk stukje mannen, maar om eerlijk te zijn het was voor mij niet het WK dit
  wordt dit jaar in Trento ( Italië) gehouden.
  Sinds een jaar of 12 wordt het WK niet meer in Sankt Johan gehouden en is het een mooie internationale wedstrijd geworden, jullie geven mij te veel eer🙂
  De tijdrit ging jammer genoeg niet 100 procent de Bètablokker heeft s’morgen zoals ik heb gemerkt ( start was om 09:30 uur) te veel invloed, het scheelde 10 slagen, normaal gem. 155 nu 145 dat begon mij op terugweg op te breken.
  Maar het is wat het is ( een gegeven ) na een paar dagen toch tevreden.
  En ik denk dat Jacco om niet schrikkend wakker te worden absoluut geen foto van mij
  ergens heeft hangen hij deed het maandagavond fantastisch, ik deed voor de mannen een goeie lead out🙂, hij kan goed sprinten en dat zal hij altijd kunnen👍
  Met vriendelijke groet Bert Bakker🚴🏍

  Beantwoorden 31 augustus 2022 at 16:56

Laat een bericht achter