MNS Recreantencompetitie rit#2: oude gezichten terug op het nest.. maar een nieuwe winnaar

De 2e rit gaf aanzienlijk meer strijd te zien voor de helaas weinige aanwezige toeschouwers op de avond na  2e paasdag. Het peloton had er geen boodschap aan dat er deze avond niet veel publiek aanwezig was en begon na het startschot van Jos meteen te rijden en met resultaat, na ongeveer 20 minuten viel het peloton uiteen in twee grote groepen.

De kopgroep bestond  in eerste instantie uit 8 man en in de ronde waarin de splitsing tot stand kwam kon nog een man de sprong vanuit het peloton maken naar de kopgroep, Erwin de Vries sloot met een geweldige jump aan bij de staart van de kopgroep, om vervolgens lange tijd aan die staart te blijven hangen. Opvallend was ook de aanwezigheid van Danny Kors, in het verleden veelvuldig aanwezig op de maandagavond maar de laatste jaren niet gezien, verleden week stond hij nog een beetje met twijfel voor de inschrijftafel en vanavond al weer mee in de kopgroep.

Dat gold zeker ook voor Alexander Diekema die vorige week na een lange afwezigheid weer tussen de starters stond en vanavond zich al weer behoorlijk actief was in de kopgroep. Het peloton bleef lange tijd op een minimale achterstand hangen en dus viel in beide groepen het tempo niet stil, waardoor in beide groepen de achterdeur niet op een kier maar helemaal open stond.

Uit de kopgroep moesten 2 man met lede ogen toezien hoe de groep steeds verder aan de spreekwoordelijke horizon verdween en ook uit het peloton wapperden diverse coureurs weg. Langzamerhand werd de samenwerking in het peloton ook minder en verscheen de kopgroep uiteindelijk aan de staart van het peloton. De jury moest dus beslissen om de achterblijvers een paar rondjes voor het einde te laten afsprinten, waardoor de kopgroep ruim baan kreeg voor hun laatste kunstje.

Uitslag: 1. Stefan Brandjes 2. Lars Thode 3. Ronald Welp 4. Sjors van Eerden 5. Alexander Diekema

Hierbij de volledige uitslag

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter