MNS Recreantencompetitie rit#19: De spanning komt uit de kudde (of het hek)

Rit 19 van de Makelaar Nieuwe Stijl competitie had een valse start, maar niet omdat er iemand te vroeg de startblokken had verlaten. Nee er was een schaap door de hekken gekropen en die moest dus eerst worden gepakt. Een collectieve klus met moeite geklaard, want de dame wilde haar zojuist verkregen vrijheid niet zo heel gemakkelijk prijs geven, maar met een inspanning van bijna alle deelnemers gelukte het toch de ooi buiten de hekken van het parcours te krijgen en kon het startsein worden gegeven.

Vijf minuten te laat maar met het mooie weer was dat geen probleem. Na de start eerste poging met Jorge van Vliet maar dat hield niet lang stand. Net als de schapen werd er in het peloton met man en macht gemekkerd om de gevluchte renner weer terug in de groep te krijgen. Verder dan een paar meter voor het peloton uit kwam niemand. Deze groep is gewoon te veel aan elkaar gewaagd. Bovendien valt het eindklassement en het 50+ klassement langzaam in zijn definitieve plooi, waardoor een gewaagde uitlooppoging die kan uitlopen in een chasse patate zeker tot de mogelijkheden gaat behoren en daardoor punten verlies.

Geen waaghalzen dus vanavond, als schapen bleef de kudde naar elkaar kijken en elke scheet die los ging werd meteen terug de kudde in gedreven. Hierdoor bleef het peloton wel heel lang bij elkaar en moest wederom de eindsprint de beslissing brengen. Maar met een sprong in de laatste ronde wist Stefan Brantjes de pelotonssprint te ontlopen en kwam met een paar meter voorsprong als winnaar over de streep. Samengevat; de spanning kwam dit keer niet uit het peloton maar uit de kudde. Of anders gezegd; zou het hek het houden ja of nee.

1e Stefan Brantjes 2e Michael van Son 3e Wouter Lips 4e Jorge van Vliet 5e Jacco Nak.

50+ klassement t/m 22 aug.2022

1e Erwin de Vries 112 2e Theo van Lieshout 98 3e Aad Duin 92 4e Bert Bakker 90 5e Michael van Son 87

Voor de uitslag klik hier

Voor het klassement klik hier

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter