MNS Recreantencompetitie rit#13: Snelle koers mondt uit in eindsprint. Van Eerden de snelste.

En voor de zoveelste week was het bij de start vanavond weer een mooie zomeravond, en stonden de meeste starters goed gehumeurd aan de start, maar ook de vaste crew supporters verzamelde zich weer rond het parcours. Kort gezegd; de sfeer op de Belt was weer piekfijn in orde. Er is eigenlijk geen betere besteding op de maandagavond dan een avondje Belt, zowel tussen de wielen of in het gras.

Na het startsein ging het in eerste instantie rustig en bleef het peloton vooralsnog bijeen, na 20 minuten vormde zich de eerste kopgroep maar die hield niet lang stand. Het tempo ging met horten en stoten en wat er ook gebeurde verder dan honderd meter liet het peloton de vluchters niet gaan. Verschillende aanvallers o.a. Gerrie Zonneveld, Job van der Wal en Wout de Vries deden een poging maar deze avond liet het peloton niets toe.

Met het rondenbord op 7 komt opeens Good Old Bert Bakker alleen door en even leek het erop dat het zou slagen, ik ging in gedachten even terug naar de ronde van Santpoort van een aantal jaren geleden waarin ik Bert op dezelfde manier zag soleren en als een sfinx op zijn fiets het hele peloton op een rondje zet, maar  vandaag was het peloton te gretig en ging hem onmiddellijk halen. Dit zegt toch weer genoeg over de kwaliteiten van deze hardrijder. Dus werd het weer een massasprint zoals de afgelopen weken gebruikelijk is.

Het gemiddelde van deze avond lag ruim boven de 40.

De uitslag: 1e Sjors van Eerden 2e Michael van Son 3e Raymond Rijsburger 4e Bert Bakker 5e Mike v d Meij

Stand 50+ t/m 4 juli: 1e Erwin de Vries 70 2e Theo van Lieshout 63 3e Aad Duin 52 4e Bert Bakker 47 5e Michael van Son 47

Voor de uitslag klik hier

Voor het klassement klik hier

Note: Job van der Wal, Thijs Eijking en Christiaan Jorissen moeten even hun transponder controleren.

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter