Mart Kos overleden

Vanmorgen bereikte ons het trieste bericht dat Mart Kos is overleden. Mart is decennia geleden via IJsclub Kees Jongert actief betrokken geraakt bij onze club. Hij was een onmisbare schakel bij de organisatie van de maandagavondwedstrijden. Maar ook voor toernooien en andere evenementen kon je rekenen op Mart. Vaak met de microfoon in de hand, begeleidde hij wedstrijden met strakke hand en vooral met de nodige humor. Daarmee bespeelde hij het rennersveld en het publiek. Ook in het juryonderkomen was Mart een sfeermaker. Hij kon ook zeggen waar het op stond: vooral als hem iets niet beviel of er werd iemand onrecht aan gedaan dan sprak hij klare taal. Altijd met respect en altijd met de menselijke maat.
Begin dit jaar vernamen wij dat het niet goed ging met Mart. Bij ons laatste bezoek, enige tijd geleden, was Mart al zichtbaar vermoeid van zijn ziekte. We hebben nog zeer genoeglijk met elkaar gesproken over het heden en verleden. Vooral ook de rol van sport in zijn leven: schaatsen, hardlopen en wielrennen. Hij reed tot januari wekelijks nog een indrukwekkend aantal kilometers. Een voorbeeld voor velen. Wij zijn Mart zeer erkentelijk voor wat hij voor BRC heeft gedaan. Met het overlijden van Mart verliest BRC een markant persoon.
Wij wensen Mart zijn familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.
Het bestuur van BRC Kennemerland

Comments:

 • Familie Kos

  Wat een mooie warme woorden. Dit beschrijft precies wie Mart was en hoe hij in het leven stond.
  Dank jullie wel,
  Rita, Richard, Maarten en Irene

  Beantwoorden 21 mei 2022 at 12:12
 • Gert sombroek

  Ik kon Mart als een fijne man , die het gezicht was van de maandagavond competitie BRC . Uit de jury vondt ik hem altijd de juiste man. Duidelijk maar ook met humor . Het komt voor mij als onverwacht nieuws . Ook omdat ik zelf al twee jaar niet meer geweest ben op de maandagavond . Zal ik Mart zeker missen , altijd effe een praatje bij de inschrijf tafel . Ik wens de familie en vrienden van Mart , heel veel sterkte toe. Groet Gert Sombroek

  Beantwoorden 22 mei 2022 at 12:14

Laat een bericht achter