Makelaar Nieuwe Stijl-competitie: van der Velden trotseert alle aanvallen

De wind was in de rit van deze avond de grote boosdoener voor veel renners, want hoewel tijdens de eerste 10 rondjes de meesten zich in het peloton schuil konden houden, en na een half uur alles weer bij elkaar kwam ondanks een eerste serieuze, maar niet geslaagde uitlooppoging van Mike Tesselaar en Jorge van Vliet.

Na de samensmelting gingen Wouter Lips, Ruud Bakker en Koen Klinkhamer er onmiddellijk  vandoor en fietsten meteen een behoorlijke voorsprong bij elkaar want in het peloton zat men te kijken naar de sterke mannen om het gat te dichten.

Uiteindelijk trokken Guus van Buuren en Jeffrey van der Velden het peloton weer in gang, maar niet alleen het gat met de kopgroep werd kleiner maar ook werd door die versnelling het peloton gehalveerd, want door de versnelling opende de deur zich wagenwijd aan de achterzijde en verloren een aantal kleppers de aansluiting met het peloton. Zij kwamen pas weer in het peloton terug nadat zij op een rondje achterstand waren gezet.

Een aantal renners die bij eerdere uitlooppogingen vanavond waren betrokken deden tijdens die poging een behoorlijke jas uit, en moesten de geleverde inspanningen uiteindelijk bekopen met lossen uit het peloton.

Voor de bel waren er eerst nog uitlooppogingen van Ruud Bakker en Michael van Son maar ook zij slaagden niet om vooruit te blijven. Het werd een sprint van nog een heel beperkte groep renners in dezelfde ronde met als winnaar wederom de schicht uit Egmond.

1e Jeffrey van der Velde 2e Koen Klinkhamer 3e Michael van Son 4e Ruud Bakker 5e Stefan Brandjes.

Overzichten volgen snel.

Ps: dank Hans Schelvis voor de foto

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter