Makelaar Nieuwe Stijl-competitie: Rolfini doorbreekt flow van der Velden

Mooi weer en de koplopers uit het klassement vandaag niet allemaal aanwezig, wat mogelijkheden opende  om een gedeelte van hun achterstand recht te zetten in het algemene  klassement voor een aantal kleppers.

Maar het eerste half uur waren de meeste renners bezig met elkaar te beloeren, wat weer tot gevolg had dat het tempo echt wel meer dan behoorlijk was maar dat het merendeel van de deelnemers kon bijblijven. Plotseling sloeg na 35 minuten de vlam in het peloton en ging het tempo impressionant omhoog, wat voor een man of wat betekende dat het licht in een almachtig rap tempo uit ging en zij door de achterdeur het peloton moesten verlaten.

Uiteindelijk bleven er 10 man over die de versnelling hadden overleefd en als kopgroep waarschijnlijk om de winst zouden gaan. Daar dacht Gerrie Zonneveld anders over want met nog 6 rondjes te gaan sprong hij uit het peloton in een poging alleen aan te komen. Maar in het peloton had niemand van de negen achterblijvers een reden om de benen stil te houden, en na wat geharrewar over en weer dansten zij uiteindelijk de zelfde bolero en met een ultieme gezamenlijke inspanning werd Gerrie terug gehaald.

Dus een sprint met 10 man, maar eerst het af sprinten van de achterblijvers dat werd een afgetekende prooi voor Theo van Lieshout die nog net een paar extra punten van Mark Andringa afsnoepte. De winst van de dag ging uiteindelijk naar Guiliano Rolfini, voor Wouter Lips, Lars Thode, Guido Tromp en Stefan Brantjes.

Voor de uitslag klik hier

Voor de stand klik hier

Nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie achterlaat!

Laat een bericht achter