Makelaar Nieuwe Stijl competitie: rit 9 – finale

Ondanks de deze avond te vergeven dubbele punten kon Jeffrey van der Velden heel ontspannen aan de start staan voor de 9e rit, zijn puntenvoorsprong was dusdanig groot dat hem niets meer kon gebeuren deze avond. Nee de spanning tijdens deze rit moest grof weg gaan tussen de mannen vanaf de 2e plek tot ongeveer de 10e plek, daar waren nog grote verschuivingen mogelijk in de uiteindelijke eindstand. En dus stonden een heel aantal gespannen gezichten bij het startsein van Mart Kos voor helaas alweer de laatste rit van dit seizoen.

Na het sein van Mart gingen er 45 man van start en het was meteen een beetje oorlog en ging  het peloton  meteen op een lint, met in het eerste halfuur alleen maar achterblijvers via de bekende deur. Want hoe er ook werd getrokken aan de voorkant van het peloton er kwam niemand weg, pas na 35 minuten was er de eerste geslaagde poging van Pim Hackmann, Luca Schrijen en Guido Tromp die opeens weg waren maar nooit meer dan 30 seconden vooruit bleven. Het peloton liet in eerste instantie begaan maar hoe langer de wedstrijd vorderde bleek dat de groep met een behoorlijke klus was opgezadeld om de drie man terug te halen. Rondenlang bleef de voorsprong schommelen tussen de 14 en 20 seconden, maar vooral Pim Hackmann bleef maar scheuren aan de kopgroep en hoe dichter de drie bij de eindstreep kwamen werd de hoop op een goed resultaat groter. Op 4 rondjes voor het einde verscheen de schicht uit Egmond opeens voor in het peloton maar de voorsprong werd wel iets minder echter hij kreeg weinig steun vanuit dat peloton, en bovendien kon  Pim Hackmann nog een tandje bijzetten, waardoor uiteindelijk Guido Tromp door die versnellingen van Pim de kopgroep moest laten gaan en werd opgeslokt door het hongerige peloton. Luca Schrijen leek het volgende slachtoffer te worden, kon in de laatste ronde weliswaar het wiel van Pim niet houden maar met een uiterste inspanning bleef hij het peloton nipt voor en werd als tweede afgevlagd.

1e Pim Hackmann

2e Luca Schrijen

3e Jeffrey van der Velden

4e Maikel de Boer

5e Onno Timmermans

De grootste sprong in het klassement maakte de winnaar van deze laatste avond, van 32 naar 14.

Wij Jos, Rob, Mart, Chris, Jos, Henk, de EHBO hebben met veel plezier dit jaar de wedstrijden georganiseerd en hebben de geste vanuit het peloton zeer gewaardeerd.

Bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Jordy Tromp is deze laatste avond helaas betrokken bij een valpartij en heeft waarschijnlijk  zijn sleutelbeen gebroken. We wensen hem heel veel sterkte!

 

Uitslag Makelaar Nieuwe Stijl rit 9

Comments:

  • Jordy Tromp

    Bedankt voor de alle berichtjes en de bloemen 💐

    Beantwoorden 10 september 2020 at 12:18

Laat een bericht achter